Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟ«Περιφέρεια Πελοποννήσου και νέα δεδομένα της ΑΟΖ» σήμερα στην Τρίπολη

«Περιφέρεια Πελοποννήσου και νέα δεδομένα της ΑΟΖ» σήμερα στην Τρίπολη

Σήμερα Σάββατο 23/6/2018, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τριπόλεως και ώρα 18.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί, Masterclass, με τίτλο «Περιφέρεια Πελοποννήσου και νέα δεδομένα της ΑΟΖ».

 

Ομιλητές θα είναι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Ηλίας Κονοφάγος- χημικός μηχανικός του Ελβετικού Ομόσπονδου Πολυτεχνείου της Λοζάνης και ο Νίκος Λυγερός- στρατηγικός σύμβουλος.

Αντικείμενο της διοργάνωσης αυτής, αποτελεί η ΑΟΖ και τα νέα δεδομένα για το θαλάσσιο οικόπεδο 11, που αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι εξελίξεις που υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο, λόγω των διαπραγματεύσεων και των συμφωνιών που πέτυχε η Ελλάδα, δημιουργούν ένα θετικό πεδίο δράσης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τα δεδομένα της Ελληνικής ΑΟΖ, αποτελούν μια τεράστια καινοτομία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και είναι σημαντικό μέσω από τη διοργάνωση αυτού του masterclass, να ενημερωθούν οι πολίτες, σε όλα τα επίπεδα και για τα τεχνικά και για τα επιστημονικά θέματα

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει εκφράσει την ετοιμότητα της περιφερειακής Αρχής να διεκδικήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα προς όφελος των πολιτών, από τις έρευνες στο νέο οικόπεδο της ΑΟΖ, δεδομένου ότι ανήκει καθ’ ολοκληρίαν σχεδόν στη χωρική αρμοδιότητα της Πελοποννήσου. Ο κ. Τατούλης ανέφερε ακόμη ότι η Περιφέρεια θα αξιοποιήσει το νόμιμο δικαίωμά της να συμμετάσχει στη διαπραγμάτευση, με στόχο να μεγιστοποιήσει το όφελος που της αναλογεί από το 5% των εσόδων του δημοσίου.

Ο κ. Λυγερός από την πλευρά του έχει αναλύσει στο παρελθόν το ιστορικό των ερευνών στην περιοχή, το νομοθετικό πλαίσιο και τις προβλέψεις ερευνών και αξιοποίησης της ΑΟΖ, ενώ ειδική αναφορά έκανε στα τεράστια μεγέθη, τόσο του συγκεκριμένου οικοπέδου της ΑΟΖ που είναι ίσο με την Πελοπόννησο, όσο και στον κύκλο οικονομίας που μπορεί να αναπτυχθεί γύρω του.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ