Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΞεκίνησε διαβούλευση για τις γυναίκες του Επιχειρείν με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ

Ξεκίνησε διαβούλευση για τις γυναίκες του Επιχειρείν με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ

Με την κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων από εκπροσώπους φορέων της γυναικείας επιχειρηματικότητας ξεκίνησε η 1η Πανελλήνια Διαβούλευση για το «Πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υποστηρίξει τις γυναίκες στο Επιχειρείν», με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ.

 

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών ο κ. Πατούλης υπογράμμισε:
«Πιστεύοντας στη δύναμη των συμπράξεων και στη δύναμη του γόνιμου διαλόγου θα φροντίσουμε για την άμεση υλοποίηση των προτάσεων και θα ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα για να δώσουμε μαζί λύσεις σε κάθε γυναίκα που εργάζεται, που επιχειρεί που θέλει να δημιουργήσει.
Να βοηθήσουμε τη γυναίκα να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα το χρόνο της και τις ευθύνες που προκύπτουν από τους πολλαπλούς της ρόλους.
Προχωράμε με την άμεση εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης και άλλων δράσεων σε γυναίκες τοπικών κοινωνιών, στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας των επιχειρήσεων».

Ως μία πρώτη ένδειξη στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στο Μαρούσι και ανταποκρινόμενος στην πρόταση των συμμετεχουσών εκπροσώπων της γυναικείας επιχειρηματικότητας ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε για την παράταση του ωραρίου στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Αμαρουσίου.

Προτεινόμενες δράσεις

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις. Μεταξύ αυτών ήταν οι εξής:

-Παράταση λειτουργίας παιδικών σταθμών

-Παροχή φροντίδας προς τους ηλικιωμένους μέσω κοινωνικών δομών

-Δημιουργία ειδικού λειτουργικού κόμβου (hub) σε χώρο του Δήμου που θα παρέχει την υποδομή για το νέο ξεκίνημα των γυναικών

-Στροφή στην ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων, καθώς και στην εκπαίδευση, κυρίως, σε θέματα προσωπικών και ψηφιακών δεξιοτήτων

-Συμβουλευτική και δυνατότητες δικτύωσης,

-Την παροχή χώρου για φιλοξενία γραφείων

-Μέντορινγκ, εκπαιδευτικά προγράμματα σε γυναίκες που βρίσκονται σε διάφορα στάδια της επαγγελματικής τους αναζήτησης

-Επικοινωνία των δράσεων όλων αυτών των φορέων μέσα στα τμήματα πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου.

Η διαβούλευση με τους Δήμους όλης της χώρας και τους φορείς τις επιχειρηματικότητας θα συνεχιστεί και διαδικτυακά και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2018 μέσω του επιχειρηματικού portal www.epixeiro.gr.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ