Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕνεργοί Δημότες Επιδαύρου: Αίτημα για δημιουργία τουριστικού περιπτέρου στο Αρκαδικό

Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου: Αίτημα για δημιουργία τουριστικού περιπτέρου στο Αρκαδικό

Η δημοτική παράταξη “Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου”, κατέθεσαν αίτημα προς την δημοτική Αρχή να δημιουργηθεί τουριστικό περίπτερο στο Αρκαδικό, ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει μετά το κλείσιμο και του τελευταίου καφενείου που υπήρχε στο χωριό.

 

 

«Μετά την αναστολή λειτουργίας και του τελευταίου καφενείου στο Αρκαδικό, κάναμε πρόταση για να γίνει πράξη το μέρος της μελέτης της πλατείας του χωριού που μιλά για την δημιουργία τουριστικού περιπτέρου.
Eίναι καθαρά κοινωνικό θέμα, να υπάρχει ένας χώρος που να μπορούν να βρίσκονται οι συμπατριώτες μας. 
Mε την ευχή να πραγματοποιηθεί αλλά και γιατί όχι να ανοίξει ένα ιδιωτικό κατάστημα, για να ξαναπάρει ζωή το χωριό, θα υποστηρίξουμε το αίτημα μέχρι τέλους”, αναφέρει σε δήλωσή του επικεφαλής της παράταξης Αναστάσιος Χρόνης.

Στην αίτησή τους οι “Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου” αναφέρουν:

Κύριε δήμαρχε, όπως πιστεύω γνωρίζετε, εδώ και λίγο καιρό στην τοπική κοινότητα του Αρκαδικού δεν υπάρχει κανένα κατάστημα (καφενείο, ταβέρνα) για εξυπηρέτηση των κατοίκων του χωριού, ύστερα απο το κλείσιμο και του τελευταίου καφενείου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας χώρος όπου οι κάτοικοι του χωριού να μπορούν να βρίσκονται, προκειμένου να καλύπτουν τις ώρες της ημέρας, αλλά και των κοινωνικών τους αναγκών. Έτσι βρίσκονται στην απομόνωση, αφού για τους περισσότερους είναι αδύνατη η μετακίνηση σε γειτονικά χωριά.

Παρακαλώ να προωθήσουμε και να υλοιποιήσουμε τον αρχικό σχεδιασμό της πλατείας του χωριού όπου μεταξύ άλλων προέβλεπε την κατασκευή τουριστικού περιπτέρου στη δυτική πλευρά της πλατείας, ώστε να βρεθεί λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα για την κοινότητα και να μην περιέλθει σε απομόνωση το χωριό και οι κάτοικοι”.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ