Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕλπίδα Ζωής: Ολοκληρώθηκαν συναντήσεις με γονείς σε Άργος και Ναύπλιο

Ελπίδα Ζωής: Ολοκληρώθηκαν συναντήσεις με γονείς σε Άργος και Ναύπλιο

 

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των δύο ομάδων Γονέων που λειτούργησαν στο Κέντρο “Ελπίδα Ζωής”, με γονείς από το Δήμο Αργους- Μυκηνών.

 

Ήταν ένα ακόμα βιωματικό ταξίδι,  γεμάτο γνώσεις, απόψεις, εμπειρίες. Είχε προορισμό την Ενίσχυση στο Γονικό Ρόλο και ενδιάμεσους σταθμούς την επικοινωνία, την ανάδειξη των ρόλων ζωής, τα όρια και την ενσυναίσθηση.
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες όπως αφήγηση και επεξεργασία ιστοριών, role playing, ιδεοθύελλα, συζήτηση σε μικρές ομάδες, δημιουργικές δραστηριότητες κ.α, οι γονείς εξέφρασαν τις ανάγκες τους, μίλησαν για το πώς βιώνουν τη σχέση με το παιδί τους, κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, επανεκτίμησαν αυτά που ήδη γνωρίζουν, μοιράστηκαν σκέψεις και εμπειρίες με τους άλλους γονείς. Πήραν και έδωσαν στήριξη ο ένας στον άλλο.
Τις συναντήσεις με την μια ομάδα γονέων πραγματοποίησαν οι Αγγελική Μπαβέλλα- ψυχολόγος και Ιωάννα Καββεζού- κοινωνική λειτουργός και την δεύτερη πραγματοποίησε η Βασιλική Γεωργιλά- κοινωνική λειτουργός.

Βιωματικό Εργαστήριο  στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Ολοκληρώθηκε το Βιωματικό Εργαστήριο Γονέων με γονείς μαθητών από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου. Ενα βιωματικό ταξίδι έξι συναντήσεων που ήταν γεμάτο γνώσεις, απόψεις, εμπειρίες.

“Στόχος ήταν να επεξεργαστούμε το θέμα της ανθρώπινης επικοινωνίας, εστιάζοντας σε αυτήν με τα παιδιά μας.
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες οι γονείς εξέφρασαν τις ανάγκες τους, μίλησαν για το πώς βιώνουν τη σχέση με το παιδί τους, κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, επανεκτίμησαν αυτά που ήδη γνωρίζουν, μοιράστηκαν σκέψεις και εμπειρίες με τους άλλους γονείς.
Τις συναντήσεις με τους γονείς πραγματοποίησαν οι Αγγελική Μπαβέλλα- ψ υχολόγος και Ιωάννα Καββεζού- κοινωνική λειτουργός.
Ευχαριστούμε τους γονείς για την συμμετοχή τους, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την στήριξη στην υλοποίηση του”, αναφέρεται απο το Κέντρο “Ελπίδα Ζωής”.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ