Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜαζί με τις συνδεδεμένες υπόλοιπα από Aπόθεμα για 14.346 δικαιούχους

Μαζί με τις συνδεδεμένες υπόλοιπα από Aπόθεμα για 14.346 δικαιούχους

Με στόχο να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων για τις συνδεδεμένες μέχρι την Πέμπτη 17 Μαΐου το απόγευμα κινούνται οι αρμόδιοι στο υπουργείο και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Το δρόμο για την πληρωμή άνοιξε η έκδοση των σχετικών αποφάσεων με το ύψος των ενισχύσεων ανά προϊόν, σύμφωνα με τις οποίες για τα αιγοπρόβατα ανέρχεται στα 9,7 ευρώ ανά ζώο, για τα θηλυκά βοοειδή στα 192,5 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο, για σπόρους σποράς στα 31,26 ευρώ το στρέμμα, για κορινθιακή σταφίδα στα 49,3 ευρώ το στρέμμα, για πορτοκάλια στα 52 ευρώ το στρέμμα, για ρύζι στα 27,9 ευρώ το στρέμμα και για τη σηροτροφία στα 248 ευρώ το κουτί.

Τις τελευταίες ημέρες συσκέψεις και διαβουλεύσεις αρµοδίων , προκειμένου να αποφασιστούν και αν εκδοθούν οι αποφάσεις με το ύψος των ενισχύσεων στα ζωικά, ήταν που καθυστερούσαν την πληρωµή των δικαιούχων. Το πρόβληµα εντοπίστηκε στα αιγοπρόβατα. Οι δηλώσεις Αποστόλου για ενιαία ενδεικτική τιµή στα 11 ευρώ το ζώο (τόσο για πρόβατα όσο και για αίγες, για ορεινά αλλά και πεδινά), µε στόχο τη στήριξη της κτηνοτροφίας, φαίνεται πως τελικά δεν θα εφαρµοστούν στην πράξη, καθώς οι αλλαγές που έφεραν µείωση της υποχρέωσης των 120 κιλών γάλα στα 100 κιλά, έχει αυξήσει σηµαντικά των αριθµό των ζώων που δηλώθηκαν το 2017.

Σύµφωνα µε τον αντιπρόεδρο του Οργανισµού ο συνολικός προϋπολογισµός για τα ζωικά πλησιάζει τα 90 εκατ. ευρώ, µε την πίστωση να «δείχνει» κάτι λιγότερο από το ποσό αυτό. Να σηµειωθεί ότι αφορά 50,978 εκατ. ευρώ για τα αιγοπρόβατα, 36,336 εκατ. ευρώ για τα θηλυκά βοοειδή και τα ειδικά δικαιώµατα κτηνοτροφίας κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους 2017 σε 44.958 γεωργούς συνολικής αξίας 35,6 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των 44.958 η συμπληρωματική κατανομή αφορά σε 14.346 γεωργούς.

Οι δικαιούχοι γεωργοί δύνανται να ενημερωθούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login, όπου αναρτήθηκε η ατομική τους πράξη προσδιορισμού δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης εθνικού αποθέματος 2017.Για να είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017/ στην επιλογή “Εγγραφή”.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ