Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΕπισκέψεις σχολείων του Άργους στα Επαγγελματικά Λύκεια

Επισκέψεις σχολείων του Άργους στα Επαγγελματικά Λύκεια

Συνεχίστηκε και σήμερα το πρόγραμμα επίσκεψης της Γ΄τάξης των Γυμνασίων και της Α΄Τάξης Γενικών Λυκείων στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Σήμερα, 27/4/2018, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Άργους στο 1ο ΕΠΑ.Λ. και στο 1ο Ε.Κ. Άργους με συνοδούς τους κ.κ. Γιαννακούλη Γιώργο, Μπουλούκο Δημήτρη και Τότσικα Παναγιώτη, εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου, για τη δυνατότητα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ,ΤΕΙ, στρατιωτικές σχολές κλπ) και για την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων που τους παρέχει η απόκτηση πτυχίου. Στη συνέχεια τα παιδιά σε συνεργασία με τους μαθητές μας “πειραματίστηκαν” στα πλαίσια του πραγματικού πανηγυριού πειραμάτων Φυσικών Επιστημών που διεξάγεται στους χώρους του σχολείου μας.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους όπου έγινε ενημέρωση και επίδειξη τεχνικών εφαρμογών στα αντίστοιχα εργαστήρια των τομέων και ειδικοτήτων, χώροι που κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών καθώς είδαν την πρακτική εφαρμογή κάθε γνωστικού αντικειμένου.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές των ειδικοτήτων ενημέρωσαν τους μαθητές για τους κύκλους σπουδών της Α΄ τάξης, τους Τομείς της Β΄ Τάξης και τις Ειδικότητες της Γ΄ τάξης. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στα εξειδικευμένα και σύγχρονα εργαστήρια όπως:
1. Πληροφορικής
2. Αισθητικής
3. Νοσηλευτικής
4. Κομμωτικής
5. Ιατρικών Εργαστηρίων
6. Θερμοϋδραυλικών και Τεχνικών Φυσικού Αερίου
7. Ηλεκτρολογίας και Αυτοματισμού
8. Επεξεργασίας Εικόνας και Ήχου (Studio)
9. Μηχανολογίας
10. Οχημάτων
11. Ηλεκτρονικής
12. Διοίκησης και Οικονομίας
13. Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Αερισμού

Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση και τους συνοδούς καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Άργους, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ