Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΜέχρι το 2024 μένει στο Κρεμλίνο ο Πούτιν, που κερδίζει ποσοστό άνω...

Μέχρι το 2024 μένει στο Κρεμλίνο ο Πούτιν, που κερδίζει ποσοστό άνω του 75%

Ο πρώην αξιωματικός της KGB εξασφαλίζει ακόμα έξι χρόνια στην εξουσία και γίνεται ο μακροβιότερος ένοικος του Κρεμλίνου από την εποχή του Ιωσήφ Στάλιν.

Ξεκάθαρη επικράτηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ο κ. Πούτιν αποσπά το 76,65% και επανεκλέγεται για τέταρτη θητεία στον προεδρικό θώκο, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Με τη νίκη του ο πρώην αξιωματικός της KGB εξασφαλίζει ακόμα έξι χρόνια στην εξουσία και γίνεται ο μακροβιότερος ένοικος του Κρεμλίνου από την εποχή του Ιωσήφ Στάλιν.

Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Πάβελ Γκρουντίνιν του Κομμουνιστικού Κόμματος, με 11,82%.

Τρίτος κατατάσσεται ο εθνικιστής Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι με 5,68%. Τρεις από τους οκτώ υποψήφιος για την προεδρία δεν έλαβαν ούτε καν το ένα τοις εκατό των ψήφων.

Μελανό σημείο φαίνεται πως είναι η συμμετοχή, καθώς, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, δεν υπερέβη το 64%. Στόχος του Κρεμλίνου ήταν συμμετοχή τουλάχιστον 70%, ώστε να μην υπάρχει οιαδήποτε αμφισβήτηση για την δημοκρατική νομιμοποίηση του αποτελέσματος.

Νωρίτερα, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μια μη κυβερνητική οργάνωση ανέφεραν ότι έως το μεσημέρι είχαν καταγράψει 1.764 παρατυπίες, στις οποίες περιλαμβάνονται και περιπτώσεις παρατηρητών που εμποδίστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Η επικεφαλής της ρωσικής Αρμοστείας για Ανθρώπινα Δικαιώματα αντέτεινε πως έως τώρα δεν έχουν καταγραφεί αξιοσημείωτες παραβάσεις που να επηρεάζουν το αποτέλεσμα, όπως μεταδίδουν τα κρατικά πρακτορεία Sputnik και Tass.

Sourceskai.gr
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ