Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΚατέρρευσε πεζογέφυρα στο Μαϊάμι της Φλόριντα (Βίντεο) «Υπάρχουν αρκετοί νεκροί»

Κατέρρευσε πεζογέφυρα στο Μαϊάμι της Φλόριντα (Βίντεο) «Υπάρχουν αρκετοί νεκροί»

Κατέρρευσε πεζογέφυρα 950 τόνων που βρισκόταν υπό κατασκευή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, στο Μαϊάμι, με τις αρχές να επιβεβαιώνουν σε τοπικά μέσα ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί.

Πέντε με έξι οχήματα καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια καθώς κάτω από τη γέφυρα υπήρχε μεγάλος αυτοκινητόδρομος. Ο αριθμός των εγκλωβισμένων παραμένει άγνωστος.

Τουλάχιστον ένας τραυματίας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο σύμφωνα με τις σωστικές αρχές ενώ νωρίτερα, Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για τουλάχιστον έξι τραυματίες, αριθμός που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, πολλά ασθενοφόρα καθώς και ειδικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν τον κόσμο που έχει παγιδευτεί από κάτω.

Η πεζογέφυρα κατέρρευσε την ώρα που στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα βρίσκονταν χιλιάδες σπουδαστές και επισκέπτες. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ο αριθμός των φοιτητών που βρίσκονταν στο Πανεπιστήμιο ήταν σχετικά χαμηλός λόγω διακοπών.

Η αστυνομία του Μαϊάμι έχει καλέσει τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο ABC News ότι άκουσε τους εγκλωβισμένους στη γέφυρα να φωνάζουν τρομοκρατημένοι.

Δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία της κατάρρευσης.

Η πεζογέφυρα συνδέει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα με την πόλη Σουιτγουόερ, θα λειτουργούσε το 2019 και το κόστος κατασκευής της άγγιζε τα 15 εκατ. δολάρια.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ