Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΑνήλικοι εν ώρα μαθήματος μπήκαν σε Γυμνάσιο κρατώντας ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Ανήλικοι εν ώρα μαθήματος μπήκαν σε Γυμνάσιο κρατώντας ρόπαλα και σιδηρογροθιές

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σχετικά με το σημερινό σοβαρό συμβάν στο σχολείο. Σε πρώτη φάση παραθέτουμε τα γεγονότα και μόνο αυτά:

Περίπου στις 12:15 και εν ώρα μαθήματος, εισήλθαν στο χώρο του προαυλίου υπερπηδώντας την περίφραξη πέντε άτομα με κουκούλες κρατώντας ρόπαλα και σιδηρογροθιές. Εγιναν αμέσως αντιληπτοί από καθηγητές και όσοι μαθητές βρίσκονταν στο προαύλιο εισήλθαν άμεσα στο κτίριο, κλειδώθηκε η κεντρική είσοδος και κλήθηκε το 100.

Οι κουκουλοφόροι προσπάθησαν να παραβιάσουν την κεντρική είσοδο χτυπώντας με τα ρόπαλα και στην προσπάθειά τους αυτή έσπασαν το τζάμι. Στη συνέχεια, κάποιοι απ’ αυτούς σκαρφάλωσαν στον πρώτο όροφο και εισήλθαν σε αίθουσα της οποίας τα παιδιά απουσίαζαν και τα παράθυρα ήταν ανοιχτά προς αερισμό. ΕΥΤΥΧΩΣ, είχε τηρηθεί ο κανονισμός να κλειδώνεται η πόρτα της τάξης απόντων των μαθητών και οι κουκουλοφόροι δεν μπόρεσαν από την τάξη να περάσουν στο εσωτερικό του σχολείου.

Η άφιξη της αστυνομίας ήταν άμεση και μετά από καταδίωξη στο χώρο πέριξ του σχολείου, συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, η εισβολή είχε να κάνει με προσωπικές διαφορές με κάποιον μαθητή του σχολείου τον οποίον και ήθελαν να χτυπήσουν.

Οι ανήλικοι (προερχόμενοι από την περιοχή της Ανάκασας Αγίων Αναργύρων) προσήχθησαν στο ΑΤ Αχαρνών και γι αυτούς ακολουθήθηκε αυτόφορη αυτεπάγγελτη διαδικασία και παραπέμφθηκαν προς απολογία στην Εισαγγελία ανηλίκων. Επίσης, ως εκ του νόμου ήταν υποχρεωτικό να γίνει, υποβλήθηκε μήνυση εναντίων τους από τη διεύθυνση του σχολείου, γεγονός το οποίο σαν ΔΣ του Συλλόγου επικροτούμε και θα στηρίξουμε με κάθε μέσο.

Μέλος του Συλλόγου παραβρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σχολείο αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας που ακολούθησε στο Αστυνομικό Τμήμα, ενημερώνοντας συνεχώς το ΔΣ για τα τεκταινόμενα αλλά και δηλώνοντας έτσι εμπράκτως τη στήριξη μας προς τη διεύθυνση του σχολείου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ την Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα τα παιδιά του ΑΤ ΑΧΑΡΝΩΝ για την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ τους. Σήμερα δόθηκε ένα σαφέστατο μήνυμα και “μάθημα” ότι το σχολείο δεν είναι “ξέφραγο αμπέλι”.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Αχαρνών

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ