Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΝαύπλιο: Ο παπα-Λευτέρης για την αποκατάσταση του Αγίου Γεωργίου και τα ερωτηματικά...

Ναύπλιο: Ο παπα-Λευτέρης για την αποκατάσταση του Αγίου Γεωργίου και τα ερωτηματικά…

Με σημερινή του ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο παπα-Λευτέρης Μίχος εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο

ενημερώνει για τις εξελίξεις στο σοβαρό θέμα της αποκατάστασης των σοβαρών στατικών προβλημάτων του Ναού.

Να αναφερθεί ότι η σημερινή ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της πρώτης φάσης της αποκατάστασης του Ναού συμπεριλαμβάνεται στα τέσσερα έργα που προχωρά το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Αλέξη Χαρίτση και έχει ημερομηνία 29/12/17.

Επίσης να αναφερθεί ότι το εγκεκριμένο ποσό για τον Άγιο Γεώργιο είναι της τάξεως των 185.000 ευρώ.

Με την ίδια απόφαση εγκρίθηκε η στερέωση, αποκατάσταση, ανάδειξη και επανάχρηση του Ναού της Παναγίας στον εγκατελειμμένο Πραστό του Δήμου Βορείου Κυνουρίας με ποσό 770.000 ευρώ.

Επίσης, δίνονται 1.400.000 ευρώ για κατασκευή γηπέδου με βοηθητικούς χώρους στην Αργολίδα με ιδιοκτήτη την ΕΠΣΑ.

Σχολιασμός

Δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι ευχάριστο να εγκρίνονται τέτοια έργα. Είναι όμως λογικό να ιεραρχούνται τα έργα με τέτοιο τρόπο;

Πως είναι δυνατόν η γραφειοκρατία και η αδιαφορία υπευθύνων να δίνει σε ένα σπουδαίο Εθνικό Μνημείο, όπως είναι η Μητρόπολη του Ναυπλίου, το 12% του ποσού που πηγαίνει σε ένα γήπεδο και το 24% του ποσού που πηγαίνει σε ένα εγκατελειμμένο χωριό;

Πως είναι δυνατόν να καθυστερεί τόσο η διαδικασία αποκατάστασης του Άη Γιώργη ενώ τα προβλήματα στατικότητας είναι γνωστά εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και θέματα δημόσιας ασφάλειας από την είσοδο στο Ναό;

Σημείωμα παπα-Λευτέρη

Στο σημείωμα του ο παπα-Λευτέρης αναφέρεται στην έγκριση της χρηματοδότησης, ευχαριστεί αυτούς που βοήθησαν όπως ήταν υποχρεωμένοι για να ενταχθεί το έργο και παραλείπει να ευχαριστήσει  αυτόν που έβαλε την υπογραφή του για να δοθούν τα χρήματα, τον κ. Χαρίτση.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο παπα-Λευτέρης:

Εντάχθηκε σήμερα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η πρώτη φάση του έργου αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση σε ένα μεγάλο έργο. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς καταφέραμε, μετά από πολύ δουλειά και αλλεπάλληλες συναντήσεις να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να ξεκινήσει, ουσιαστικά, η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίησή του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέδραμαν στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης αυτής, τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ.Κωστούρο, την Αντιπεριφερειάρχη κα Παναγιωτοπούλου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σαρρή.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ