Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΤι γίνεται με το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο;

Τι γίνεται με το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο;

Την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα με την κατασκευή δικτύου τροφοδοσίας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα δύο Τεχνικά Επιμελητήρια Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας και η ΔΕΠΑ.

Εξέλιξη, που επί της ουσίας βάζει στην τελική ευθεία τη διαδικασία για να φθάσει το φυσικό αέριο σε Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο. Και όλο αυτό λίγες ημέρες μετά τις αντίστοιχες ανακοινώσεις για την προώθηση της τροφοδοσίας με φυσικό αέριο 18 ακόμα πόλεων και συγκεκριμένα της Λαμίας, της Χαλκίδας, της Θήβας, της Λιβαδειάς, της Αμφισσας, του Καρπενησίου, της Κατερίνης, του Κιλκίς, των Σερρών, της Βέροιας, των Γιαννιτσών, της Αλεξάνδρειας, της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής, της Δράμας, της Ξάνθης, της Ορεστιάδας και της Καβάλας.

Την ώρα όμως που σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας οι διαδικασίες για το φυσικό αέριο προχωρούν, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ακόμα δεν υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις από επίσημα χείλη, από τις οποίες να διαφαίνεται ότι υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα ή έστω πρόθεση στήριξης ενός τέτοιου εγχειρήματος. Από την εταιρεία που πανελλαδικά τρέχει τα προγράμματα παροχής αερίου, το ενδιαφέρον για διεύρυνση και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο πρέπει να θεωρείται δεδομένο, στο πλαίσιο φυσικά της εν γένει μεγιστοποίησης της δραστηριότητάς της. Δεδομένο όμως δεν είναι αν υπάρχει πλάνο στήριξης ενός τέτοιου προγραμματισμού, τουλάχιστον για τις πρωτεύουσες των 5 νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον, τώρα που σε πολλές γωνιές της Ελλάδας προετοιμάζονται τα επόμενα χρόνια να υποδεχθούν το φυσικό αέριο, να μάθουμε επιτέλους πώς βλέπουν αυτό το ενδεχόμενο και για την υπόλοιπη Πελοπόννησο οι αιρετοί (και μη) άρχοντες. Και όχι φυσικά απλώς να χαρακτηρίσουν μία τέτοια προοπτική “θετική”, “σημαντική” και “ενδιαφέρουσα”, αλλά να μιλήσουν καθαρά και με λεπτομέρειες, γιατί υπάρχουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, που μέσα από το φυσικό αέριο μπορούν να βρουν προσιτές και περιβαλλοντικά φιλικές λύσεις.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ