Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΤην τελευταία του πνοή άφησε κατά τη διάρκεια λειτουργίας των Ταξιαρχών μητροπολίτης...

Την τελευταία του πνοή άφησε κατά τη διάρκεια λειτουργίας των Ταξιαρχών μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος

Την τελευταία του πνοή άφησε  κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στον μητροπολιτικό ναό Ταξιαρχών στην Αρεόπολη ο μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και ώρα 14.00′ στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, προεξάρχοντος του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Η ταφή θα γίνει στην Κοινότητα Καλυβίων.

Tο απόγευμα 8/11 και ώρα 18.00′ θα έγινει η υποδοχή του σκηνώματος στο Ηρώον Γυθείου και εν συνεχεία με πομπή θα κατευθύνθηκε προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Μάνης ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Ο μακαριστός (κατά κόσμον Δημήτριος Κορακίτης) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ΄ όπου απεφοίτησε το 1957. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1960 και πρεσβύτερος το 1966. Από το 1958 έως το 1963 διετέλεσε καθηγητής στη μέση εκπαίδευση και από το 1969 γραμματεύς και κωδικογράφος παρά τη Ιερά Συνόδω. Από 1966 έως και την εκλογή του διακόνησε ως προϊστάμενος στον ιστορικό ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου, για την ανακαίνιση του οποίου συνετέλεσε τα μέγιστα. Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου χειροτονήθηκε στις 6/10/1996.

Το 2010 η Ιερά Μητρόπολη κατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε τον ιστορικό τίτλο της, Ιερά Μητρόπολις Μάνης.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ