Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΔιεθνή διάκριση η βράβευση της Χριστιάνας Γαρδικιώτη ιδρύτριας του «W.E–MERAKI PEOPLE»

Διεθνή διάκριση η βράβευση της Χριστιάνας Γαρδικιώτη ιδρύτριας του «W.E–MERAKI PEOPLE»

Σημαντική διεθνή διάκριση για την Ελλάδα και για την περιοχή μας η βράβευση της Χριστιάνας Γαρδικιώτη ιδρύτριας του «W.E–MERAKI PEOPLE» στο διαγωνισμό Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από το Ινστιτούτο Evolutionary Future Challenge, στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ

 

Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική αναγνώριση, ανά τον κόσμο, για την Ελλάδα, η βράβευση της πρωτοποριακής και καινοτόμου πρότασης της Χριστιάνας Γαρδικιώτη, ιδρύτριας του“WE” – MERAKI PEOPLE» : “Από τα άδεια χωριά που πεθαίνουν, στις ακμάζουσες αναγεννητικές κοινότητες που εργάζονται μέσα και για τη Φύση: Επανασχεδιασμός της παραγωγής στον 21ο αιώνα με εξανθρωπισμό της τεχνολογίας και ενδυνάμωση των ντόπιων στο όρος Πάρνωνα μέσω επιχειρήσεων ευεξίας με παγκόσμια επίκληση”

Μετά από τρείς μήνες αναζήτησης και αναθεώρησης η ανεξάρτητη ομάδα κριτών του Ινστιτούτου Evolutionary Future Challenge επέλεξε και προσκάλεσε τη Χριστιάνα Γαρδικιώτη ιδρύτρια του“W.E” – MERAKI PEOPLE μαζί με άλλους 7 κοινωνικούς επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο να παρουσιάσουν τις καινοτόμες και πρωτοποριακές τους προτάσεις/πρωτοβουλίες στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, στις 9 Οκτωβρίου 2017,

Ο σκοπός αυτού του διαγωνισμού από το Ινστιτούτο Evolutionary Future Challenge ήταν να ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ και ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ εγχειρήματα αλλαγής σε ολάκαιρο τον πλανήτη.

Μετά το πέρας της επισκέψεως της 20 ημέρες στις ΗΠΑ η Χριστιάνα Γαρδικιώτη ανέφερε κλείνοντας την εκπαίδευση της στο Ινστιτούτο:

«Έχω βιώσει μια συνειδητή πράξη σχεδιασμού μιας νέας πραγματικότητας που περιλαμβάνει πολλούς ανθρώπους αυτής της Γης. Παίρνω μια ισχυρή δύναμη. Δηλώνω ότι έχω την εσωτερική δύναμη «να κινήσουμε και να προστατεύσουμε βουνά», και θα το κάνω με μια πληθώρα ανθρώπων επειδή ο σκοπός μας είναι να ξανασχεδιάσουμε τον κόσμο με ΣΟΦΙΑ

Το ΟΡΑΜΑ είναι ο ΠΑΡΝΩΝΑΣ και τα 24 χωριά του να γίνει το πρώτο «ΦΥΣΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ». Εκεί που οι άνθρωποι θα δουλεύουν στη Φύση για τη Φύση.

Ο τόπος που η ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα γίνει πραγματικότητα.

Ξεκινάμε να δημιουργήσουμε με το πρώτο ΧΩΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ με μηδενικά απόβλητα.

Ενδυναμώνουμε τους ντόπιους να ιδρύσουν επιχειρήσεις που θα έχουν την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ αυτοσκοπό όπως παλιά είχε το κάθε Ελληνικό χωριό αλλά σε καινούργιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ πλαίσιο. Γράφουμε το ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και την ΙΣΤΟΡΙΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ που γεννιέται ξανά».

ΥΓΕΙΑ + ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ + ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Τα σημερινά προβλήματα είναι συστημικά, πολυσύνθετα και ζητούν λύση ΑΜΕΣΑ

Δεν μπορούμε να διαχειριζόμαστε μόνο τα συμπτώματα: Είναι καιρός να ηγηθούμε μιας κοινωνικής εξέλιξης για να δημιουργήσουμε την δική μας κοινωνική εξέλιξη επανασχεδιάζοντας τους ΘΕΣΜΟΥΣ μας, τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μας και τους ΕΑΥΤΟΥΣ μας.

 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ – ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ & ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για να συζητηθούν οι ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ του «MERAKI PEOPLE» θα γίνει μια εκδήλωση σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου:ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ & ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ και τον ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Με εκτίμηση
Χριστιάνα Γαρδικιώτη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ