Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΟ πρόεδρος Τραμπ υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο

Ο πρόεδρος Τραμπ υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο

Ο πρόεδρος Τραμπ υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο …

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην είσοδο του Λευκού Οίκου. Ο δύο ηγέτες έκαναν χειραψία, στράφηκαν χαμογελαστοί προς τα τηλεοπτικά συνεργεία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου για την κατ΄ιδίαν συνάντηση στην αρχή και μετά των δύο αντιπροσωπειών.

Στις 20.30 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένες οι κοινές δηλώσεις Τραμπ-Τσίπρα, οι οποίοι θα απαντήσουν και σε τέσσερις ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο κ. Τσίπρας εχθές συναντήθηκε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Στη συνάντηση καταγράφηκε σύγκληση απόψεων για το ότι η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017, ώστε να επανέλθει εν συνεχεία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στην ημερήσια διάταξη, διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο της Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο τέταρτος έλληνας πρωθυπουργός που φιλοξενείται στο εμβληματικό Blair House…

Στο εμβληματικό Blair House φιλοξενείται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ενόψει της συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σήμερα το απόγευμα. Από τη μεταπολίτευση και μετά,  ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο τέταρτος Έλληνας πρωθυπουργός που διαμένει στον εντυπωσιακό ξενώνα της προεδρικής οικίας της Ουάσιγκτον για τους ξένους ηγέτες.

Ο λευκός πολυόροφος ξενώνας με τα γκρι κεραμίδια βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Οίκο και περιλαμβάνει σαλόνια, τραπεζαρίες και υπνοδωμάτια υψηλής αισθητικής για τους εκάστοτε επίσημους προσκεκλημένους του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο προϋπόθεση της φιλοξενίας στο Blair House είναι η «επίσημη επίσκεψη» του κάθε ηγέτη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα, αφενός γιατί αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολύμηνης προσπάθειας με στόχο την αναβάθμιση της στρατηγικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και αφετέρου γιατί είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη αριστερού Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ