O CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...

Εύκολη πεντανόστιμη κοτόπιτα με λαχανικά από την Αργυρώ

Εύκολη, γρήγορη, και μοναδική συνταγή για κοτόπιτα. Σας προτείνω να τη φτιάξετε το συντομότερο…

Υλικά Συνταγής
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
2 φλ. ζωμό κότας (ή νερό)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
2 κ.σ. αλεύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1½ φλ. γάλα χλιαρό
2 φύλλα σφολιάτας
1 κρόκο αυγού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Για την εύκολη κοτόπιτα, βάζουμε πρώτα το ζωμό κότας με το φιλέτο, σε κατσαρόλα, και αφήνουμε να πάρουν βράση. Βράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε 10 λεπτά, τα φιλέτα μέσα στο ζωμό. Θα χρησιμοποιήσουμε 1/2 φλ. ζωμό. Κρατάμε τον υπόλοιπο στο ψυγείο για άλλη χρήση.

Ψιλοκόβουμε τα φιλέτα. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα, το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το καρότο, το πράσο και το σέλερι. Τα σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά το πράσο και το σέλερι, για περίπου 8 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε. Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, και αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί.

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης και το τρυπάμε πολύ καλά με πιρούνι παντού. Το ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς C στον αέρα, να ροδίσει ελαφρά. Αφού το βγάλουμε μισοψημένο, το αλείφουμε με τον κρόκο. Το βάζουμε στο φούρνο πάλι για 1 λεπτό. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, κλείνοντας καλά τις άκρες. Αλείφουμε το φύλλο με το υπόλοιπο αυγό, και κάνουμε 2-3 χαρακιές στην επιφάνεια του φύλλου. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

 

 

 

 

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Άστατος ο καιρός σήμερα- Αλλού Ανάσταση με βροχή κι αλλού σούβλισμα με λιακάδα

Άστατος και βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα, Μεγάλο Σάββατο και την ημέρα της…

8 ώρες πριν

ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Συλλυπητήρια για την απώλεια του συναδέλφου Αντιστρατήγου ε.α. Αντωνόπουλου Ανάργυρου

Τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματός μας, εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών μας, εκφράζουν…

8 ώρες πριν

Συλλήψεις σε Άργος και Ναύπλιο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις σε Άργος και Ναύπλιο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί…

8 ώρες πριν

Αναβίωσε και φέτος το έθιμο με την περιφορά του Επιτάφιου μέσα στη θάλασσα στο Τολό Αργολίδας

Η περιφορά του επιταφίου είναι μια παράδοση που γίνεται κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων…

8 ώρες πριν

Ένα έθιμο που έρχεται από την Κίο της Μικράς Ασίας αναβιώνει κάθε χρόνο Μεγάλη Παρασκευή στη Νέα Κίο Άργους(βίντεο)

Ένα έθιμο που έρχεται από την Κίο της Μικράς Ασίας αναβιώνει κάθε χρόνο Μεγάλη Παρασκευή…

9 ώρες πριν

Αυγοσαλάτα από τον Άκη Πετρετζίκη με τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Φτιάξτε μια εύκολη, γρήγορη και θρεπτική αυγοσαλάτα με τα τσουγκρισμένα αυγά που σας περίσσεψαν. Συστατικά…

23 ώρες πριν