Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑ3 DIY scrubs για σώμα, πρόσωπο, χείλη: Πώς να τα φτιάξουμε!

3 DIY scrubs για σώμα, πρόσωπο, χείλη: Πώς να τα φτιάξουμε!

Καλοκαιρινές διακοπές ή όχι, το δέρμα μας υπό αυτές τις θερμοκρασίες ταλαιπωρείται έτσι η απολέπιση είναι απαραίτητη. Παρακάτω θα βρείτε 3 συνταγές για diy scrubs με υλικά που μπορείτε εύκολα να βρείτε στο σπίτι…

Ενναλακτικοί λοιπόν τρόποι περιποίησης, για τις κυρίες που λατρεύουν τα φυσικά υλικά, το άρωμα μπανάνας, την αίσθηση της ζάχαρης, και τα έλαια.

Πάμε να τα δούμε ένα προς ένα!

1. Σώμα

Μπανάνα Body Sugar Scrub

Ιδανικό για το σώμα ένα Body Scrub, με κύρια συστατικά την μπανάνα και την ζάχαρη. Μπορούμε να δανειστούμε μία μπανάνα από την φρουτιέρα μας, να την αναμείξουμε με ζάχαρη και καθαρό εκχύλισμα βανίλιας, ή ένα από τα αγαπημένα μας αιθέρια έλαια, και να φτιάξουμε ένα αποτελεσματικό scrub για το σώμα.

Χρειαζόμαστε

1 μπανάνα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας(ή ένα αιθέριο έλαιο)
Τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα μαζί, απλώνουμε στο σώμα μας, μέχρι οι κόκκοι της ζάχαρης να λιώσουν, και έπειτα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

2. Πρόσωπο

Face Scrub με πράσινο τσάι ζάχαρη και μέλι

Το πράσινο τσάι, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, καταπολεμά τις ρυτίδες και τις κηλίδες. Το Face Scrub, είναι ότι πρέπει για ένα λαμπερό και καθαρό πρόσωπο.

Χρειαζόμαστε

2 κουταλιές της σούπας πράσινο τσάι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (μπορεί και λίγο παραπάνω)
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Βράζουμε το πράσινο τσάι και τοποθετούμε 2 κουταλιές της σούπας σε μία πιατέλα. Το αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη στην πιατέλα και ανακατεύουμε με το τσάι. Εάν, χρειάζεται ρίχνουμε λίγο παραπάνω ζάχαρη. Έπειτα, προσθέτουμε και το μέλι, ώστε να γίνει το μείγμα μας παχύρευστο. Ανακατεύουμε και το τοποθετούμε στο πρόσωπό μας, κάνοντας απαλές και κυκλικές κινήσεις. Αφαιρούμε με μία πετσέτα και κρύο νερό. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το μείγμα μας σε ένα δοχείο με καπάκι, σε δροσερό μέρος.

3. Χείλη

Lip Scrub με μέλι και ζάχαρη

Τα χείλη μας χρειάζονται, φροντίδα, προσοχή και περιποίηση. Για απαλά και όμορφα χείλη, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας Lip Scrub.

Χρειαζόμαστε

2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Απαλά μελένια χείλη
Τοποθετούμε σε ένα μικρό δοχείο το μέλι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Απλώνουμε στα χείλη μας μία γενναιόδωρη ποσότητα με καθαρό χέρι ή καθαρό πινέλο και τρίβουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Ξεπλένουμε καλά, με χλιαρό νερό. Το μείγμα μας, μπορούμε να το αποθηκεύσουμε σε ένα δοχείο με καπάκι, στο ψυγείο, για λίγες ημέρες

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ