Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ«ΕΛΠΙΔΑ 2017»: Η μεγαλύτερη συνάντηση εφήβων στην Ελλάδα έρχεται στην Πελοπόννησο

«ΕΛΠΙΔΑ 2017»: Η μεγαλύτερη συνάντηση εφήβων στην Ελλάδα έρχεται στην Πελοπόννησο

Μερικές μέρες μας χωρίζουν μόνο από την πιο πολυαναμενόμενη δράση προσκοπικής περιπέτειας! Πάνω από 800 έφηβοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μετράνε αντίστροφα και ανυπομονούν για την έναρξη της 5ης Πανελλήνιας Μεγάλης Δράσης του Κλάδου Ανιχνευτών «ΕΛΠΙΔΑ 2017», που διοργανώνουν οι Έλληνες Πρόσκοποι και θα πραγματοποιηθεί 4-14 Αυγούστου 2017 στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Η «Ελπίδα» είναι μια πανελλήνια κατασκήνωση ειδικά σχεδιασμένη για Ανιχνευτές (έφηβους ηλικίας 15-18 ετών). Πρωταρχική επιδίωξη της δράσης είναι να αποτελέσει μία διαδραστική και βιωματική διαδικασία η οποία, μέσα από την έρευνα του φυσικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος των περιοχών που θα πραγματοποιηθεί, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων για τη διάσωση και προστασία του οικοσυστήματος αλλά και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Περισσότεροι από 800 Ανιχνευτές και 200 ενήλικες συνοδοί, χωρισμένοι σε 4 μεγάλες ομάδες, θα εξερευνήσουν τέσσερα διαφορετικά βουνά της Πελοποννήσου: τον Ταΰγετο, τον Πάρνωνα, το Μαίναλο και τον Χελμό. Εκτός από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της ορεινής διάσχισης, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να κοιμηθούν κάτω από τ’ αστέρια, να έρθουν σε επαφή με τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας, με την πολιτιστική, λαογραφική και ιστορική παράδοση των τόπων που θα ανιχνεύσουν και πριν αναχωρήσουν, να προσφέρουν ανιδιοτελώς βοήθεια στις τοπικές κοινωνίες.

 

Στη δεύτερη φάση της δράσης, όλες οι ομάδες θα συναντηθούν στην Αρχαία Ολυμπία και θα κατασκηνώσουν σε δασικό χώρο δίπλα στον Αλφειό ποταμό. Εκεί τους περιμένει ένας καταιγισμός δράσης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: διάσχιση του ποταμού, παιχνίδια περιπέτειας και στρατηγικής, καταδύσεις, canyoning, αλλά και πολιτιστικές επισκέψεις σε μουσεία και φυσικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, κοιτίδας των Ολυμπιακών Αγώνων και του ολυμπιακού πνεύματος.

 

Η «ΕΛΠΙΔΑ» έχει διοργανωθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν. Το 2002 στο Ζαγόρι Ηπείρου, το 2006 στο Παγγαίο, το 2009 στον Όλυμπο και το 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ