O CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...

Γιουβέτσι με κιμά και λαχανικά με κρούστα γιαουρτιού από την Αργυρώ

Ένα οικογενειακό φαγητό, με την υπέροχη γεύση από γιουβέτσι που ξέρετε, με τον κιμά να κάνει τη διαφορά! Μαμαδίστικο και μοσχομυριστό!!!

Υλικά Συνταγής
50 γραμ. βούτυρο
750 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 συσκευασία ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
1 φλ. αρακάς
50 γραμ. βούτυρο (έξτρα)
500 γραμ. χοντρό κριθαράκι
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
4 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ
αλάτι
πιπέρι
6 φλ. βραστό νερό

Για την κρούστα γιαουρτιού
500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
3 αυγά
2 κ.σ. κεφαλοτύρι
3 κ.σ. φρυγανιά

Εκτέλεση
Για το γιουβέτσι με κιμά, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά και τις ντομάτες.

Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά. Το προσθέτουμε στον κιμά καθώς και 6 φλ. βραστό νερό. Σιγοβράζουμε για 10 ´ και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τακτικά να μην πιάσει το κριθαράκι.

Όταν το βγάζουμε από την φωτιά πρέπει να είναι αραιό, να έχει ζουμάκι, όχι να είναι στεγνό. Ρίχνουμε το μισό κεφαλοτύρι στον κιμά.

Αδειάζουμε το μείγμα κιμάς-κριθαράκι σε πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Στρώνουμε από πάνω τις φέτες τυριού.

Σε μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το γιαούρτι. Τα στρώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς C για 30′, να ροδίσει η κρούστα γιαουρτιού.

 

 

 

 

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Παρουσίαση της υποψηφιότητας της περιοχής του Όρους Πάρνωνα-Ακρωτηρίου Μαλέα στο δίκτυο περιοχών MaB της UNESCO

Την Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, δόθηκε συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό…

2 ώρες πριν

Άργος: Επίσκεψη του Γιώργου Αυτιά στο δημαρχείο

Στο γραφείο του, στο δημαρχείο υποδέχθηκε σήμερα το πρωί, ο Γιάννης Μαλτέζος τον δημοσιογράφο και…

5 ώρες πριν

Μεγάλη Τετάρτη: Σήμερα το Μέγα Ευχέλαιο και η Ακολουθία του Νιπτήρος – Ποια η σημασία της ημέρας

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του…

7 ώρες πριν

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου λόγω αλλεργιογόνων ουσιών

Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου λόγω αλλεργιογόνων ουσιών. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής…

9 ώρες πριν

Εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια!

Οι μέρες περνούν γρήγορα και ήδη βρισκόμαστε στα μισά της Μ. Εβδομάδας. Πολλές από εσάς…

10 ώρες πριν

Άργος: Σύλληψη 20χρονου και 18χρονου για πολλαπλές περιπτώσεις κλοπών

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για πολλαπλές περιπτώσεις κλοπών στο Άργος: Εξιχνίαση τριών (3) περιπτώσεων κλοπών και…

10 ώρες πριν