Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕκατοντάδες πιστοί ανέβηκαν τα 499 νεόδμητα σκαλιά του "Αυγού" για να τελέσουν...

Εκατοντάδες πιστοί ανέβηκαν τα 499 νεόδμητα σκαλιά του “Αυγού” για να τελέσουν τον εσπερινό για τον Προφήτη Ηλία Ασίνης …ΦΩΤΟ

Σήμερα Τετάρτη 19-7-2017 και ώρα 20:30 μ.μ. πραγματοποιηθηκε εσπερινός και εγκαίνια για την ολοκλήρωση των εργασιών του μονοπατιού και των σκαλιών προς τον Προφήτη Ηλία Ασίνης στην κορυφή του βουνού του “Αυγού” λίγω έξω από την Ασίνη.

Διαμορφώθηκαν 499 σκαλοπάτια για την εύκολη πρόσβαση στην κορυφή του Πρ. Ηλία που ήταν όνειρο πολλών γενεών. Δημιουργοί μια ομάδα εθελοντών από την Ασίνη που με προσωπική εργασία σχεδόν ενός έτους εκπλήρωσαν την επιθυμία τους και χάρισαν στην περιοχή άλλο ένα επισκέψιμο αξιοθέατο.

Σήμερα παραμονή της γιορτής του Προφήτη και καθόλη όλη την διάρκεια της νύχτας το μονοπάτι και τα σκαλιά θα είναι φωτισμένα, αφού τοποθετήθηκε προσωρινός φωτισμός.

Εκατοντάδες αυτοί που κατάφεραν κατάφεροαν να ανέβουν στην κορυφή και προσκύνησαν τον Προφήτη, που τους αντάμειψε με ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα και την καταπληκτική θέα που από εκεί είναι παναραμική 360°.

Για ακόμα μια φορά λοιπόν ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους εθελοντές από την Ασίνη που κατάφεραν να κάνουν την πρόσβαση στον Προφήτη Ηλία στο βουνό «Αυγό» εύκολα προσπελάσιμη.

Για τις φωτογραφίες ευχαριστούμε την πολύ καλή φίλη Νίκη Παπαδοπούλου που έσπευσε να ανέβει στον Προφήτη…

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ