Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑΠ.Ο.Υ. θάνατοι από ιλαρά στην Ευρώπη!!! τελευταίο θύμα ένα εξάχρονο αγόρι

Π.Ο.Υ. θάνατοι από ιλαρά στην Ευρώπη!!! τελευταίο θύμα ένα εξάχρονο αγόρι

Τραγωδία χαρακτηρίζουν οι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τους 35 θανάτους από ιλαρά στην Ευρώπη τον περασμένο χρόνο, μιας και θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με τον εμβολιασμό.

Ένα εξάχρονο αγόρι στην Ιταλία ήταν το τελευταίο θύμα της λοίμωξης. Περισσότερες από 3.300 περιπτώσεις ιλαράς έχουν καταγραφεί στη χώρα, αλλά οι περισσότεροι θάνατοι – 31 – καταγράφηκαν στη Ρουμανία.

Ωστόσο, από τον Ιούνιο του 2016, σημειώθηκαν θάνατοι και στη Γερμανία και στην Πορτογαλία.

Ο Dr. Zsuzsanna Jakab, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, δήλωσε: “Κάθε θάνατος ή αναπηρία που προκαλείται από αυτή την ασθένεια, που μπορεί να προληφθεί από τον εμβολιασμό, είναι μια ανεπίτρεπτη τραγωδία.

Είμαστε πολύ ανήσυχοι για το γεγονός ότι, αν και είναι διαθέσιμο ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και χαμηλού κόστους εμβόλιο, η ιλαρά εξακολουθεί να αποτελεί κύρια αιτία θανάτου παιδιών παγκοσμίως.

Καλώ όλες τις ενδημικές χώρες να λάβουν επείγοντα μέτρα για να σταματήσουν τη μετάδοση της ιλαράς στα σύνορά τους και όλες οι χώρες που το έχουν, ήδη, επιτύχει, να παραμείνουν σε επιφυλακή και να διατηρήσουν υψηλή εμβολιαστική κάλυψη”.

Η ιλαρά είναι εξαιρετικά μεταδοτική, αλλά ο εμβολιασμός του 95% του πληθυσμού θα μπορούσε να αποτρέψει την εξάπλωσή της. Η Γερμανία εξετάζει την αυστηρότερη νομοθεσία σχετικά με τους εμβολιασμούς. Και η κυβέρνηση στην Ιταλία πιέζει τα παιδιά να εμβολιαστούν για 12 κοινές ασθένειες, πριν από την εγγραφή τους σε δημόσια σχολεία.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ