Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΓαλλία: Ο Μανουέλ Βαλς αποχωρεί από το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Γαλλία: Ο Μανουέλ Βαλς αποχωρεί από το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Ο Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε όιτι αποχωρεί από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αφού υποστήριξε τον Εμανουέλ Μακρόν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία και εξελέγη στην εκλογική περιφέρεια της Εσόν βουλευτής χωρίς την ετικέτα του PS.
Από κοινοβουλευτική πηγή έγινε ταυτόχρονα γνωστό ότι ο Μανουέλ Βαλς θα είναι βουλευτής συνεργαζόμενος με την κοινοβουλευτική ομάδα της προεδρικής πλειοψηφίας La Republique en Marche .
«Μία φάση της πολιτικής μου ζωής τελειώνει. Αποχωρώ από το Σοσιαλιστικό Κόμμα ή το Σοσιαλιστικό Κόμμα με εγκαταλείπει»,δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ.
«Δεν θα μετέχω σε μία κοινοβουλευτική ομάδα όπου υπάρχουν αμφισημίες, όπου δεν θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Εγώ θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στις 4 Ιουλίου», πρόσθεσε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κριστόφ Καστανέρ σχολίασε την είδηση της αποχώρησης Βαλς ως εξής: «Δεν εκπλήσσομαι».
Χωρίς να είναι επισήμως μέλος μίας κοινοβουλευτικής ομάδας, ένας συνεργαζόμενος βουλευτής απολαμβάνει τα προνόμια που δίνονται στα μέλη της ομάδας από τον κανονισμό της Βουλής, όπως είναι ο χρόνος ομιλίας κλπ.

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ