Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠανελλήνιες 2017: Αυτά είναι τα θέματα σε Φυσική, Ιστορία και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Πανελλήνιες 2017: Αυτά είναι τα θέματα σε Φυσική, Ιστορία και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει την ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών εξετάστηκαν στη Φυσική, οι υποψήφιοι των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στην Ανάπτυξη Εφαρμογών και οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει την ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στο μάθημα της Ιστορίας.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Ιστορίας Προσανατολισμού
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Φυσικής Προσανατολισμού
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Ανάπτυξης Εφαρμογών

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των βάσεων από τα μέχρι στιγμής στοιχεία εκτιμάται ότι θα είναι πτωτική στις Πολυτεχνικές, Οικονομικές σχολές και στα τμήματα Πληροφορικής λόγω του μεγάλου βαθμού δυσκολίας στα μαθηματικά.

Δυσκολότερα σε σχέση με πέρυσι χαρακτηρίζει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν την Παρασκευή (09/06) οι υποψήφιοι για τις θετικές σχολές.
Σύμφωνα με τα σχόλια: «Ο διατιθέμενος χρόνος δεν επαρκούσε για την πλήρη και επιτυχή διαπραγμάτευση των θεμάτων, παρότι σε κάποια ερωτήματα είχαν δοθεί τα ενδιάμεσα αποτελέσματα ενώ οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν πολύ καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγούμενων τάξεων. Ως αποτέλεσμα του βαθμού δυσκολίας αναμένεται τα γραπτά με υψηλές βαθμολογίες από 17 -18 και πάνω να μην είναι πολλά».

Σε ό,τι αφορά στα Αρχαία Ελληνικά που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι την περασμένη Παρασκευή η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων τόνισε ότι: «Τα ερωτήματα που συνοδεύουν το διδαγμένο κείμενο (Πλάτωνος Πρωταγόρας 322d- 323c) είναι σαφή και κατανοητά. Η αναμενόμενη-όπως και κάθε χρόνο-επιλογή του διδαγμένου επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα ανανέωσης της ύλης». Η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων επισημαίνει: «Οι γραμματικές, συντακτικές και ετυμολογικές παρατηρήσεις ήταν, επίσης, σαφείς για έναν καλά προετοιμασμένο υποψήφιοι».
Για τα ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές 2017 θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ