Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΔΡΩΜΕΝΑΔιάλεξη της δρ. Rachael Newberry με θέμα: «Σταθμοί στο μεταπολεμικό βρετανικό θέατρο»...

Διάλεξη της δρ. Rachael Newberry με θέμα: «Σταθμοί στο μεταπολεμικό βρετανικό θέατρο» σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών

Ανοικτή διάλεξη της της δρ. Rachael Newberry με θέμα: «Σταθμοί στο μεταπολεμικό βρετανικό θέατρο» σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, 12.20, αίθουσα “Λήδα Τασοπούλου”
H Δρ Rachael Newberry είναι Λέκτορας στο Τμήμα Θεάτρου και Παραστατικών τεχνών στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Διδάσκει μαθήματα σχετικά με την κριτική θεωρία, μεταπολεμικό βρετανικό θεάτρου, τον Σαίξπηρ και τον μοντερνισμό / μεταμοντερνισμό. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την γαστροκριτική και την οικολογική κριτική. Είναι μέλος της Αρχής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Βρετανία και υποστηρίζει τη δημιουργική και την καινοτόμο διδακτική πρακτική.

Περίληψη

Το Βρετανικό Θέατρο από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου έχει υποστεί μια σειρά από βαθιές αλλαγές. Από την κατάργηση της λογοκρισίας στη σκηνή το 1968, μέχρι την έκρηξη πληροφοριών που επέφερε η τεχνολογική εποχή και τον μεταβαλλόμενο ρόλο των γυναικών στην κοινωνία, το θέατρο παρέμεινε σταθερά ενεργό, σχολιάζοντας τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. Η παρούσα ομιλία εξετάζει τη σχέση μεταξύ του μεταπολεμικού δράματος και του πολιτιστικού, πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος στο οποίο ευρίσκεται. Διερευνά την κοινωνική ιστορία και τη δημιουργία του θεάτρου «In-Yer-Face» (στο οποίο ανήκει η Σάρα Κέην, για παράδειγμα) και τη σχέση του με το θέμα της τάξης. Εξετάζει επίσης το θέατρο ως αρένα ως προς την εμπλοκή του με τον πολιτικό διάλογο, και το φανταστικό θέατρο, το οποίο παρουσιάζει τη δική του μοναδική πρόκληση στην εξουσία. Εξετάζει μια σύγχρονη αντίληψη της «βρετανικότητας», μελετώντας τους μαύρους και ασιάτες θεατρικούς συγγραφείς καθώς και τη νέα γενιά νέων γυναικών συγγραφέων αναδεικνύοντας τι έχουν να πουν για την κατάσταση του έθνους σε μια αποσπασματική «μεταμοντέρνα» Βρετανία.

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ