Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΙδέες για μία πρωτότυπη βάπτιση

Ιδέες για μία πρωτότυπη βάπτιση

Η βάπτιση είναι ένα από τα πιο ωραία μυστήρια της εκκλησίας μας, αν και συνήθως συνοδεύεται με κλάματα! Όμως μία τόσο σημαντική στιγμή για το μικρό σας αγγελούδι απαιτεί και κάτι το ιδιαίτερο. Από την διακόσμηση μέχρι και τον στολισμό υπάρχουν πολλές ιδέες για μία ξεχωριστή βάπτιση για τον πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα σας .

Φωτογραφίες του παιδιού σας σε περίτεχνες κορνίζες και διακοσμητικά

Μπορείτε να βάλετε φωτογραφίες του παιδιού σας σε όμορφες κορνίζες μαζί με άλλα διαφορα διακοσμητικά σε ένα τραπέζι . Οι άγγελοι, τα παιδιά που προσεύχονται και άλλα μικρά θρησκευτικά αγάλματα μπορούν να προσθέσουν ένα πνευματικό συναίσθημα στην εκδήλωση.

Αναμνηστικά για τους καλεσμένους
Για παράδειγμα κομπολόγια, κεριά, χειροποίητα σαπούνια, κορνίζες, κλπ. μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν χρώμα στο πλήθος των καλεσμένων και να δοθούν σε αυτούς ως αναμνηστικά.

Κεράσματα και αναψυκτικά
Στον πραύλιο χώρο της εκκλησίας είναι σημαντικό να υπάρχει κάποιο κέρασμα για τους καλεσμένους ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε ένα όμορφα διακοσμημένο τραπέζι μπορούμε να βάλουμε δροσερά αναψυκτικά που μετά από τόση ώρα και αν η μέρα είναι ζεστή, σίγουρα βγαίνοντας θα ψάχνουν απεγνωσμένα κάτι να ξεδιψάσουν. Εκτός από μικρά μπουκαλάκια με νερό, μια δροσερή λεμονάδα ή κάποιο άλλο φρουτοποτό θα μείνει αξέχαστο στους καλεσμένους σας. Μη ξεχάσετε να φροντίσετε λεπτομέρειες όπως μπουκάλια, καλαμάκια, διακοσμητικά, κ.α.
Για το κέρασμα τα φρέσκα γλυκά, όπως κρέμα βανίλια ή σοκολάτα και ζελέ με γεύση φρούτων αποτελούν ιδιαίτερα λαχταριστή επιλογή. Η Οικογένεια Ηλιού στο Ναύπλιο μας γλυκαίνει με κρέμες σοκολάτα και βανίλια όπου μπορούμε να χρωματίσουμε ανάλογα με τα χρώματα του στολισμού αλλά και δροσιστικό ζελέ φράουλα για κάτι πιό ελαφρύ. Στο κατάστημα τους , Αργους 35-37 στο Ναύπλιο (τηλέφωνο: 2752021027) , θα σας βοηθήσει η πάντα γλυκιά Ελένη να βρείτε αυτό που ταιριάζει με το γούστο σας με έμφαση στη ποιότητα και τις προσιτές τιμές.
Στολισμός
Ο στολισμός της εκκλησίας και του πάρτι που θα ακολουθήσει μετά τη βάπτιση είναι πολύ σημαντικός, αφού συμβάλλει στη γιορτινή ατμόσφαιρα αυτής της τόσο σημαντικής στιγμής για εσάς και το παιδί σας. Καταρχάς είναι σημαντικό να υπάρχει μια συνοχή ανάμεσα στο στολισμό την βάφτισης και του πάρτι, ώστε να αποδοθεί μια αίσθηση αρμονίας στην τελετή. Ο στολισμός λοιπόν μπορεί να γίνει με πολλά αντικείμενα ανάλογα με το γούστο και την αισθητική του καθενός. Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να είναι ρεσό, γιρλάντες, παιδικές ζωγραφιές, μήλα, κανέλες και ότι άλλο επιθυμείτε. Μπορείτε ακόμα να πάρετε κορδέλες και παιδικά παιχνίδια για να κοσμήσετε τις λαμπάδες, αλλά και σταυρούς και αγγελάκια.

Μια πολύ εντυπωσιακή επιλογή είναι και τα φαναράκια, που θα δώσουν λάμψη στη γιορτή. Μια σχετικά συνηθισμένη, αλλά καθόλου άσχημη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μπαλόνια για το στολισμό της τελετής. Τα μπαλόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε κατασκευές.

Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε και ίσως σας κοστίσει λιγότερο είναι να μην επιλέξετε πολλά διακοσμητικά στοιχεία, αλλά να επικεντρωθείτε στην κατασκευή ή την αγορά μιας μεγάλης και εντυπωσιακής κατασκευής, για να στολίσετε το χώρο. Αυτή η κατασκευή μπορεί να είναι για παράδειγμα ένα παιδικό καρότσι, που θα μπορούσε να στολιστεί με μπαλόνια, λουλούδια, παιδικά παιχνίδια και ρούχα, αλλά και ό,τι άλλο θεωρείτε ότι ταιριάζει στην περίσταση. Το σημαντικότερο όμως, όπως προαναφέρθηκε είναι το να υπάρχει αρμονία μεταξύ των διακοσμητικών στοιχείων. Ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι τα στοιχεία να έχουν το ίδιο χρώμα ή έστω το κάθε στοιχείο να έχει λεπτομέρειες του ίδιου χρώματος με αυτό των υπολοίπων.

 

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ