Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑνδριανός στη Βουλή: Αδικαιολόγητος ο περιορισμός σχολικών εκδρομών που προβλέπουν επίσκεψη στη...

Ανδριανός στη Βουλή: Αδικαιολόγητος ο περιορισμός σχολικών εκδρομών που προβλέπουν επίσκεψη στη Βουλή και εντός της Αττικής αποκλείοντας Μυκήνες, Επίδαυρος, Άργος, Ναύπλιο, Τίρυνθα, Ασκληπιείο

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τον αδικαιολόγητο περιορισμό των σχολικών εκδρομών που προβλέπουν μεταξύ άλλων επίσκεψη στη Βουλή αποκλειστικά και μόνο σε επισκέψεις εντός του νομού Αττικής αποκλείοντας άλλους σημαντικούς προορισμούς ιστορίας και πολιτισμού όπως οι Μυκήνες, η Επίδαυρος, το Άργος, το Ναύπλιο, η Τίρυνθα, το Ασκληπιείο.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Με πρόσφατο έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Κρήτης – Διεύθυνσης ΠΕ Ηρακλείου ανακοινώθηκε στα σχολεία της περιοχής ότι σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου του ΥΠΠΕΘ με αριθμό πρωτοκόλλου Φ12/ΦΜ/48140/Δ1/21-3- 2017, “οι εκδρομές στη Βουλή αφορούν αποκλειστικά και μόνο επισκέψεις εντός του νομού Αττικής και σε καμία περίπτωση εκτός αυτού. Αιτήματα που θα περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους επισκέψεις εκτός νομού Αττικής δεν θα εγκρίνονται”.

Η αδικαιολόγητη αυτή απόφαση στερεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες από απομακρυσμένες από την Αττική περιοχές όπως η Κρήτη τη δυνατότητα σε συνδυασμό με την επίσκεψή τους στη Βουλή να αξιοποιήσουν την εκδρομή τους με επισκέψεις σημαντικών χώρων και μνημείων ιστορίας και πολιτισμού της χώρας μας όπως οι Μυκήνες, η Επίδαυρος, το Άργος, το Ναύπλιο, η Τίρυνθα, το Ασκληπιείο και άλλες, που βρίσκονται σε προσβάσιμη απόσταση κοντά στην Αθήνα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ