Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑνδριανός σε Υπουργό Υγείας: "Να λειτουργήσει άμεσα Παιδιατρική Κλινική στην Αργολίδα και...

Ανδριανός σε Υπουργό Υγείας: “Να λειτουργήσει άμεσα Παιδιατρική Κλινική στην Αργολίδα και να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου”

Ανδριανός σε Υπουργό Υγείας: Να λειτουργήσει άμεσα Παιδιατρική Κλινική στην Αργολίδα και να αντιμετωπιστούν τα έντονα προβλήματα στη λειτουργία των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα την ανάγκη άμεσης λειτουργίας Παιδιατρικής Κλινικής στην Αργολίδα και αντιμετώπισης των έντονων προβλημάτων στη λειτουργία των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην Αργολίδα, και τις ανησυχητικές διαπιστώσεις που ο ίδιος έκανε και τις οποίες έχω κατά καιρούς επισημάνει, επανέρχομαι με νέα Ερώτηση στο κρίσιμο ζήτημα της απουσίας παιδιατρικής κλινικής στην Αργολίδα και των λοιπών λειτουργικών προβλημάτων, ελλείψεων και κενών στις Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κατά την επίσκεψή του στην ΝΜ Ναυπλίου διαπίστωσε έλλειψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού και ειδικευομένων σε μεγάλο αριθμό, με μέρος των αναγκών να καλύπτεται από επικουρικούς ιατρούς. Διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε υλικά άμεσης ανάγκης, καθώς και η ανάγκη ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (π.χ. ο ένας αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Άργους που λειτουργεί, είναι παλαιάς τεχνολογίας).

Διαπιστώθηκαν τέλος τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη Παιδιατρικής Κλινικής σε ολόκληρη την Αργολίδα, με αποτέλεσμα όσα παιδιά χρειάζονται νοσηλεία να μετακινούνται σε Νοσοκομεία της Αττικής.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Ποια συγκεκριμένα μέτρα θα αναληφθούν για την άμεση αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων στη λειτουργία των ΝΜ Άργους και Ναυπλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας καθώς και για την άμεση λειτουργία Παιδιατρικής Κλινικής στην Αργολίδα”.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ