Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΣυνελήφθη στέλεχος της Χρυσής Αυγής για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Συνελήφθη στέλεχος της Χρυσής Αυγής για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου ένας από τους δράστες που, εχθές το μεσημέρι στην περιοχή του Ψυχικού, επιτέθηκαν, ξυλοκόπησαν άγρια και έστειλαν στο νοσοκομείο τον 20χρονο φοιτητή Αλέξιο Λάζαρη.

Πρόκειται για έναν 42χρονο, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης καφετέριας στην περιοχή των Αμπελοκήπων, που σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί στέκι μελών της Χρυσής Αυγής.

Ο 42χρονος είναι και ο ίδιος στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μετακλητό υπάλληλο της Βουλής που εργάζεται στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Μάλιστα, στο παρελθόν είχε βάλει και ο ίδιος υποψηφιότητα με το κόμμα στην Άρτα.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας κατάφεραν μέσα από την περιγραφή του θύματος αλλά και αυτοπτών μαρτύρων να τον ταυτοποιήσουν και σήμερα το πρωί να του περάσουν χειροπέδες.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας τον νεαρό φοιτητή.

ΣΥΡΙΖΑ για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή: Τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά

«Τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, μετά τη σύλληψη ενός στελέχους της οργάνωσης για τον χθεσινό ξυλοδαρμό του φοιτητή στο Ψυχικό.

Διαβάστε παρακάτω την πλήρη ανακοίνωση: «Τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά. Ένας νεαρός φοιτητής έπεσε θύμα του τυφλού, ρατσιστικού μένους μελών της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης. Ο άγριος ξυλοδαρμός του, έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά δολοφονικών επιθέσεων και τραμπούκικων χτυπημάτων μεταναστών, αντιφασιστών, αριστερών, αγωνιζόμενων ανθρώπων.
Δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο η εγκληματική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, σκορπά το ρατσιστικό, φονικό της μένος.

Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, οφείλει να συνταχθεί σε ένα μαζικό, πολύπλευρο κίνημα ενάντια στον φασισμό.»

Χρυσή Αυγή: Νέο προπαγανδιστικό σόου των καναλιών

«Αντί να συλλάβουν τους εγκληματίες – τρομοκράτες που επιτέθηκαν με τσεκούρια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, συλλαμβάνουν αθώους πολίτες και στήνουν Χρυσαυγιάδες και προπαγανδιστικά σόου με ψευδολογίες στα διαπλεκόμενα κανάλια. H Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε πράξη βίας απ’ όπου και αν προέρχεται» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

 

 
http://www.protothema.gr/

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ