Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει τον Χαρίτση για τη δράση Βιώσιμης Αστικής...

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει τον Χαρίτση για τη δράση Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης στην Πελοπόννησο

Παρέμβαση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, επί της υπ΄αριθμ. 1000/158 29.03.2017 Τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης:

«Όλες οι πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου πρέπει να συμμετέχουν στην διαδικασία αστικών αναπλάσεων. Πριν από λίγες μέρες έθεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ερώτημα όσον αφορά τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης του Ε.Π. Πελοποννήσου 2014-2020 ύψους 17 εκ. ευρώ. Επεσήμανα ότι η Περιφερειακή αρχή δεν εξέδωσε ανοιχτή πρόσκληση με ενιαίους κανόνες, ώστε να καταθέσουν προτάσεις όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας, αλλά επιλέχθηκαν απευθείας ο Δήμος Καλαμάτας και οι Δήμοι Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών ως σύμπραξη αστικών αρχών. Η ένστασή μου δεν αφορά τους Δήμους που επελέγησαν, αλλά αυτούς που αποκλείστηκαν. Ο κ. Περιφερειάρχης με κατηγόρησε για την παρέμβαση μου αυτή χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Σύντομα όλοι θα μάθουν την αλήθεια.

Σήμερα, ο κ. Χαρίτσης Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας φέρνει διάταξη, κατά την οποία με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού ή Περιφερειάρχη, ορίζονται Ενδιάμεσοι Φορείς που αναλαμβάνουν τη διαχείριση μέρους ΕΠ ή συγκεκριμένα καθήκοντα της Διαχειριστικής Αρχής του εν λόγω ΕΠ για δράσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Έως τώρα ο ορισμός του Ενδιάμεσου Φορέα γινόταν με εισήγηση του Περιφερειάρχη και απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, δηλαδή με κοινή ευθύνη και των δύο.

Λίγες μόνο μέρες μετά από την παρέμβαση μου ο κ. Χαρίτσης φέρνει την τροπολογία στη Βουλή σε άσχετο νομοσχέδιο προφανώς για να αποφύγει το βάρος της ευθύνης και δίνει τη δυνατότητα υπογραφής στους Περιφερειάρχες. Τι βιασύνη είναι αυτή κ. Υπουργέ;»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ