Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟι 9 καλύτερες χώρες για ίδρυση νέας επιχείρησης

Οι 9 καλύτερες χώρες για ίδρυση νέας επιχείρησης

Με βάση έρευνα του Πανεπιστημίου του Γουάρτον και της εταιρείας ερευνών αγοράς Y&R, το Business Insider παραθέτει τη λίστα με τα καλύτερες χώρες για να ξεκινήσει κανείς μία επιχείρηση.

Τα κράτη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης κυριαρχούν στον κατάλογο της επιχειρηματικής ιστοσελίδας, αλλά στην κορυφή τοποθετείται ο Παναμάς. Γνωστός και ως «φορολογικός παράδεισος», ο Παναμάς «πάσχει» σε μεγαλύτερο βαθμό από κρούσματα διαφθοράς, αλλά το νομοθετικό πλαίσιο για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων τον καθιστά αγαπημένο προορισμό για τους επιχειρηματίες.

Δεύτερο στη λίστα τοποθετείται το Λουξεμβούργο, το οποίο σύμφωνα με τον Business Insider διαθέτει εκτός από τις φορολογικές διευκολύνσεις και τα οφέλη των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών. Στη συνέχεια, ακολουθούν η Ελβετία και η Δανία. Την πρώτη «πεντάδα» συμπληρώνει η Φινλανδία. Ακολουθούν η Σουηδία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία και η Νορβηγία.

Στην έρευνα του Πανεπιστημίου του Γουάρτον συμπεριλήφθηκαν 80 κράτη, τα οποία συνολικά συγκροτούν το 95% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Η λίστα δημιουργήθηκε με βάση την επιχειρηματική δραστηριότητα, την παράδοση, την ποιότητα ζωής και την εξωστρέφεια.
πηγη www.kathimerini.g

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ