Υλικά Συνταγής
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
3 φλ. φαρίνα ολικής άλεσης
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 κ.σ. αποξηραμένος δυόσμος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι. Σε μπoλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες και το κρεμμύδι.
Λαδώνουμε μεσαία, μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα. Ισιώσουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 45′. Ελέγχουμε αν ψήθηκε, μπήγοντας μαχαίρι στο κέντρο του.
Αφήνουμε να σταθεί για 10′ στη φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.
argiro.gr