Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑ"Αφιερωμένο στην ημέρα της γυναίκας" της Ελένης Παναγιωτοπούλου

“Αφιερωμένο στην ημέρα της γυναίκας” της Ελένης Παναγιωτοπούλου

Αφιερωμένο στην ημέρα της γυναίκας.

Παραβιάζω ανοικτές θύρες μάλλον, λέγοντας ότι ζούμε μια πολύ σύνθετη εποχή , δύσκολη και απαισιόδοξη . Μια εποχή με προεξάρχουσα την οικονομική διάσταση της κρίσης , αλλά με σημαντικότερη την ηθική και κοινωνική της διάσταση.Είμαστε μια κοινωνία σε συνολική κρίση. Απλώς , λόγω της εξαιρετικής οικονομικής δυσπραγίας, ηρθαν στο φως όλα τα ελλείμματα, ηθικά ,κοινωνικά και πολιτικά, τα οποία συσσωρεύονταν σιγά σιγά , αλλά καλύπτονταν κατω από την επίπλαστη ευημερία των δανεικών των προηγούμενων χρόνων . Και είναι ακριβώς αυτά τα ελλείμματα που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια εξόδου και ανακυκλώνουν την κρίση .

Κάπου όμως πρέπει να τελειώσει αυτό πια , προτού καταρρεύσουμε σαν χάρτινο πύργος. Κι εμείς , οι γυναίκες , μπορούμε να βοηθήσουμε , γιατί είμαστε από την φύση μας και σύνθετες και δυνατές. Γιατί είμαστε οι στυλοβάτες της κοινωνίας μας και το ξερουμε πολύ καλά. Η φύση μας έχει προικίσει με συμπόνοια για τους άλλους, αλλά και ρεαλισμό, με συναισθηματισμό , αλλά και αποτελεσματικότητα. Διαθέτουμε συναισθηματική νοημοσύνη . Δύναμη και ευαισθησία μαζί . Κάποτε μας κορόιδευαν για αυτό . Σήμερα όμως είναι το ζητούμενο σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις , στην σύγχρονη αγορά εργασίας, αφού αποδείχθηκε πιο ισχυρό «όπλο», από την ξερή τεχνοκρατική αντίληψη. Είναι το όπλο μας για να διαλύσουμε τις ψευδαισθήσεις , να αρνηθούμε τις ψεύτικες υποσχέσεις , να γυρίσουμε την πλάτη σε ιδεοληψίες και ψέμματα και να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις ολων σε στόχους εφικτούς και αληθινούς.

Άρα λοιπόν, η συμβολή σας φίλες μου είναι ανεκτίμητη. Στο σπίτι , στην οικογένεια, στην δουλειά, στην κοινωνία , στον εθελοντισμό, στην αυτοδοίκηση στην πολιτική. Έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας . Πείτε την γνώμη σας . Δώστε λύσεις . Μπείτε μπροστά. Μπορείτε να κάνετε την διαφορά και σας έχουμε ανάγκη.

Ελένη Παναγιωτοπούλου ,

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου και Μέλος ΔΣ ΕΝΠΕ
Αναπληρώτρια Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

Επικεφαλής Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Αργολίδας

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ