Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΔΡΩΜΕΝΑΔιάλεξη Γ. Μαυρωτά και Δ. Θεοδωρακάκου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου...

Διάλεξη Γ. Μαυρωτά και Δ. Θεοδωρακάκου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Μαραθωνίου Ναυπλίου στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard

Διάλεξη Γ. Μαυρωτά και Δ. Θεοδωρακάκου την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Μαραθωνίου Ναυπλίου, για τις δύο ακόλουθες ομιλίες:

«Το μεγάλο σχολείο του αθλητισμού»

Ομιλητής: Γιώργος Μαυρωτάς, Πρώην αρχηγός εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης, Αναπληρωτής Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Βουλευτής Αττικής

«Γίνε καλύτερος τρέχοντας: στην πόλη, στη φύση, ”πέρα από τα όρια”»

Ομιλητής: Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Πρωταθλητής Μαραθωνίου δρόμου και Ορεινού τρεξίματος (trail running).
Σύντομη περίληψη ομιλίας κου Μαυρωτά

Τα ευεργετήματα του αθλητισμού είναι πολλά. Δεν θα εστιάσω στα θέματα φυσικής κατάστασης και σωματικής υγείας αλλά περισσότερο στα θέματα κοινωνικής αγωγής και διαμόρφωσης χαρακτήρα. Θα μιλήσω για αθλητισμό και πρωταθλητισμό, για τις δικές μου εμπειρίες μέσα από μια σχεδόν 30χρονη καριέρα και για την ανάγκη για αθλητισμό που έχει η κοινωνία μας από το παιδί του νηπιαγωγείου ως τον συνταξιούχο.

Σύντομο βιογραφικό κυρίου Μαυρωτά

Ο Γιώργος Μαυρωτάς γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Αθλητής υδατοσφαίρισης με 511 συμμετοχές στην εθνική ομάδα (από το 1995 ως το 2000 αρχηγός) και παρουσία σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα σπούδασε χημικός μηχανικός και σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Συγγραφέας του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος «Το θεώρημα της επτάδας» (Πατάκης, 2010). Είναι παντρεμένος κι έχει δυο γιούς 21 και 17 ετών. Από το 2015 είναι Βουλευτής Αττικής με το Ποτάμι και το 2017 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος της επιτροπής «Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύντομη περίληψη ομιλίας κου Θεοδωρακάκου

Το τρέξιμο γενικά. Τα οφέλη στην υγεία όλων μας, μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. Την πρακτικότητά του ως φυσικό τρόπο άσκησης. Τις διάφορες μορφές αυτού: σε αστικό περιβάλλον αλλά και στην φύση – ελεύθερα οπουδήποτε. Και τέλος, οπτικοακουστικό υλικό με προπονήσεις και αγώνες ανά τον κόσμο.

Σύντομο βιογραφικό κυρίου Θεοδωρακάκου

Ασχολείται με τον αθλητισμό από τα προσχολικά του χρόνια σε διάφορα αθλήματα και αθλοπαιδιές. Στα 16 του περίπου τον κέρδισε η κωπηλασία και από τότε άρχισε η συστηματική ενασχόλησή του με το άθλημα, όπου σχετικά γρήγορα ήρθαν οι πρώτες επιτυχίες σε εθνικά πρωταθλήματα (πανελλήνιες νίκες Ανδρών) και αμέσως αργότερα οι διεθνείς συμμετοχές (Παγκ. Πρωταθλήματα και κύπελλα) εκπροσωπώντας την χώρα μας. Από το 2005 αφοσιώθηκε στo τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων πρωταγωνιστόντας στους αγώνες δρόμου της χώρας μας (δύο νίκες, πέντε φορές 2η και μία 3η θέση, έως τώρα, στο αγώνισμα του Μαραθωνίου στο Πα/νιο πρωτάθλημα), με πολλές επιτυχίες αλλά και συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις (Βαλκανικά πρωταθλήματα, Μεσογειακούς αγώνες, Διεθνείς Μαραθωνίους κλπ.). Πέραν των αγώνων δρόμου, η μεγάλη αγάπη του Δημήτρη είναι το ορεινό τρέξιμο (trail Running) όπου τα τελευταία χρόνια διακρίνεται σε κάθε αγώνα εντός και εκτός Ελλάδος (Πρωταθλητής SkyRunning τα τελευταία 4 χρόνια).

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ