Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΑπεργία όλοι οι γιατροί της χώρας στις 2 Μάρτη για το ασφαλιστικό

Απεργία όλοι οι γιατροί της χώρας στις 2 Μάρτη για το ασφαλιστικό

Πανελλαδική απεργία ενάντια στο απασφαλιστικό Κατρούγκαλου εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για την Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, «με το νόμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μειώνονται οι συντάξεις μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού, αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εν ενεργεία γιατρών, ολοκληρώνεται η κλοπή των αποθεματικών του ΤΣΑΥ και εξισώνονται προς τα κάτω οι παροχές υγείας και πρόνοιας του δημόσιου συστήματος υγείας. Όλα αυτά, με απώτερο στόχο τη μείωση του “μη μισθολογικού κόστους” κατά τις οδηγίες της ΕΕ, καθώς και τη μεταφορά ιατρικού-ασφαλιστικού έργου προς τις ιδιωτικές εταιρείες».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν:

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων – αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση, πλήρη κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων, άμεση αποδέσμευση από το χρηματιστήριο.

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών.

Αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών, μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης.

Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας.

Απόφαση να συνεχιστούν οι ενέργειες του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που στοχεύουν στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έλαβε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ. η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 300 συνέδρων – εκλεκτόρων. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή στην απεργία των Νοσοκομειακών Ιατρών της 2ας Μαρτίου 2017. Παράλληλα, έδωσε για μία ακόμη φορά στον Π.Ι.Σ. το «πράσινο φως» να συνεχίσει να αντιπαλεύει τις επαχθείς, για τους ιατρούς, διατάξεις του ασφαλιστικού και του φορολογικού νόμου.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος κατά την αρχική του ομιλία έκανε απολογισμό της δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά το προηγούμενο έτος και έθεσε όλα τα προβλήματα που αφορούν τους ιατρούς και την υγεία και περίθαλψη συνολικά.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ