Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΈνας χρόνος από την τραγωδία στη Κίναρο όπου έχασε τη ζωή του...

Ένας χρόνος από την τραγωδία στη Κίναρο όπου έχασε τη ζωή του ο υποπλοίαρχος Κωνστανίνος Πανανάς

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία στη νήσο Κίναρο με τη πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 το πλήρωμα του οποίου ήταν οι Κωνσταντίνος Πανανάς, Αναστάσιος Τουλίτσης και Ελευθέριος Ευαγγέλου.

Κωνσταντίνος Πανανάς. Υποπλοίαρχος και συγκυβερνήτης, 34 ετών (γεννήθηκε το 1982) με καταγωγή από την Άρια Ναυπλίου. Έγγαμος με ένα παιδί και η γυναίκα του έγκυος στο δεύτερο παιδί τους όταν ο υποπλοίαρχος έχασε τη ζωή του, δεν πρόλαβε ποτέ να γνωρίσει τον γιο του που πήρε το όνομα του, Κωνσταντίνος. Το παιδί γεννήθηκε 12 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα .

Το μοιραίο βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 2016

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί απο τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση άσκησης, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα χάθηκε το ίχνος του, η επαφή του με τα ραντάρ και οι επικοινωνίες, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.

Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από το ελικόπτερο πριν από την εξαφάνισή του απο τα ραντάρ για τυχόν πρόβλημα. Δεν ακούστηκε τίποτε, ανέφερε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε ότι είναι συνεχής η παρακολούθηση των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού από τα πλοία, ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ φυσιολογικές (νοτιοδυτικός άνεμος 5-6 μποφόρ ύψος κύματος 1,5 μέτρα) και επισήμανε ότι τα ελικόπτερα αυτά έχουν εξαιρετικές δυνατότητες.

Τραγική λεπτομέρεια είναι πως ο 34χρονος αξιωματικός μπήκε τελευταία στιγμή στο ελικόπτερο καθώς το δικό του είχε παρουσίαση βλάβη.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ