Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΑυτός είναι ο θησαυρός της «μαφίας των Ρομά» που αγγίζει σε αξία...

Αυτός είναι ο θησαυρός της «μαφίας των Ρομά» που αγγίζει σε αξία τα 5 εκατ. ευρώ

Χρυσαφικά, ρολόγια, κοσμήματα παντός είδους, μετρητά και πολλά ακόμη «λάφυρα» κατάφεραν να συλλέξουν οι αστυνομικοί από τη «μαφία των Ρομά» η οποία την τελευταία πενταετία είχε διαρρήξει εκατοντάδες πολυτελή σπίτια.

Τα κλοπιμαία των εγκληματικών ομάδων που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα, παρουσιάστηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την αστυνομία. Συγκεκριμένα, ο «θησαυρός» των Ρομά εκτίθεται για δημοσιογράφους στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ΒΑ Αττικής.

Η παρουσίαση δεν αφορά στο κοινό, αλλά οι παθόντες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή, κατόπιν ραντεβού, να δουν τα κλοπιμαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κλοπιμαία που είναι ανεκτίμητης αξίας, προέρχονται αποκλειστικά από μία θυρίδα που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί.«Η θυρίδα ήταν στο όνομα της συζύγου ενός από τα αρχηγικά μέλη και μέσα είχε χρυσές λίρες, φύλλα χρυσού και γενικά ό,τι έχει να κάνει με τον χρυσό», δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννα Ροτζιώκου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Όπως δήλωσε, μάλιστα, «το παράνομο περιουσιακό όφελος που εκτιμάται ότι αποκόμισε το συγκεκριμένο εγκληματικό δίκτυο ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

«Ψάχνουμε να βρούμε το περιεχόμενο κι άλλων θυρίδων και με ποιο τρόπο διοχετεύονταν τα κλοπιμαία προς την αγορά», συμπλήρωσε η κα Ροτζιώκου.

 

 

http://www.newsbeast.gr

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ