Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΧάος στα αμερικανικά αεροδρόμια μετά το διάταγμα Τραμπ

Χάος στα αμερικανικά αεροδρόμια μετά το διάταγμα Τραμπ

Χάος στα αμερικανικά αεροδρόμια, τις πύλες εισόδου των ΗΠΑ, οργισμένες αντιδράσεις αλλά και μια σειρά από ερωτηματικά προκαλεί το διάταγμα του Τραμπ για το φρένο στην είσοδο προσφύγων και μεταναστών.

Η εφαρμογή του διατάγματος άρχισε λίγες μόνο ώρες μετά την υπογραφή του προκαλώντας… χάος. Μόλιες το Αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εξέδωσε σχετική οδηγία με βάση το διάταγμα Τραμπ κλείνοντας ουσιαστικά τα σύνορα στους πρόσφυγες και στους κατόχους βίζας που προέρχονταν από τις χώρες που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» του Τραμπ, άρχισαν τα προβλήματα.
Η διάταξη που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ με την οποία απαγορεύεται η είσοδος όλων των προσφύγων στις ΗΠΑ για 120 ημέρες, σημειώνουν οι New York Tims, δημιούργησε νομικό κενό για όσους ήταν στο δρόμο προς την Αμερική και πανικό στις οικογένειές τους που τους περίμεναν.

Η αραβο-αμερικανική επιτροπή κατά των διακρίσεων ανέφερε ότι στα αμερικανικά αεροδρόμια επικρατεί χάος και ότι ήδη λαμβάνουν κλήσεις για βοήθεια από κατόχους πράσινης κάρτας και βίζας. «Οι βίζα απορρίπτονται αμέσως. Χάος στα αεροδρόμια και στον αέρα. Το διάταγμα εφαρμόζεται και σε όσους επιστρέφουν απόψε» τουίταρε χθες το βράδυ μέλος της επιτροπής.

Προς το παρόν δεν είναι ακόμη σαφές πόσο πρόσφυγες, κάτοχοι βίζας ή ταξιδιωτικής άδειας κρατούνται σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Η EgyptAir κατέβασε 7 επιβάτες

Η πρώτη συνέπεια της εφαρμογής του διατάγματος ήταν η EgyptAir να μην επιβιβάσει σε πτήση της από το Κάιρο στη Νέα Υόρκη 7 άτομα, 6 από τη Συρία και 1 από την Υεμένη.

12 κρατούμενοι πρόσφυγες στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης

Αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης κρατούνται δύο Ιρακινοί. Ο ένας εκ των δύο ύστερα από 14 ώρες κράτησης αφέθηκε ελεύθερος, ενώ χωρίς να μπορεί να διευκρινιστεί με ακρίβεια ο αριθμός των μουσουλμάνων μεταναστών και προσφύγων που κρατούνται στα αμερικανικά αεροδρόμια, αναφορές κάνουν λόγο για 12 κρατούμενους στο JFK.

η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ