Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΑΣΤΕΙΑ & ΣΟΒΑΡΑΤο βίντεο των Ολλανδών που έγινε viral και τρολάρει τον Τραμπ

Το βίντεο των Ολλανδών που έγινε viral και τρολάρει τον Τραμπ

Οι επιτελείς Ολλανδικού χιουμοριστικού show τρολάρουν τη χώρα τους και υποδέχονται τον νέο πλανητάρχη, με “δικά του λόγια”. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απολαυστικό και “καλωσορίζει” τον Τραμπ παίζοντας με τις γηγενείς παθογένειες του ευρωπαϊκού κράτους.Οι συντελεστές της εκπομπής στηλιτεύουν βέβαια τον Ντόναλντ Τραμπ για όσα έχει αναφέρει για τους Μεξικανούς μετανάστες στις ΗΠΑ. “Όταν το Μεξικό στέλνει τον κόσμο του εδώ, δεν στέλνει ότι καλύτερο υπάρχει. Στέλνουν προβληματικό κόσμο, που μεταφέρει τα προβλήματά του σ’ εμάς. Φέρνουν ναρκωτικά, φέρνουν το έγκλημα, είναι βιαστές και λίγοι υποθέτω είναι οι καλοί”, είχε πει προεκλογικά, ενώ δεσμεύεται ακόμη πως θα ολοκληρώσει τον φράχτη στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με τη γειτονική της χώρα.
Επίσης, πριν από ενάμιση χρόνο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ειρωνευτεί δημοσίως τον δημοσιογράφο των Times της Νέας Υόρκης Σερζ Κοβαλέσκι, ο οποίος πάσχει εκ γενετής από αρθρογρύπωση και αντιμετωπίζει έντονα κινητικά προβλήματα.
Το περιστατικό σημειώθηκε τη στιγμή που ο Τραμπ υπερασπιζόταν την πρόσφατη δήλωσή του, πως “χιλιάδες μουσουλμάνοι” πανηγύρισαν στο Νιου Τζέρσεϊ την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, την ώρα που οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρεαν. Ο ισχυρισμός αυτός αποδείχθηκε ολωσδιόλου αναληθής, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης και της αστυνομίας της πολιτείας.
Την ώρα που ο Τραμπ καταφερόταν εναντίον άρθρου το οποίο είχε γράψει ο Κοβαλέσκι λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών μιμήθηκε κοροϊδευτικά τις κινήσεις των χεριών του δημοσιογράφου.
Ως προς το φορολογικό κομμάτι του σχολιασμού, σημειώνεται πως η Ολλανδία είναι ένας κύριο φορολογικός παράδεισος για τις πολυεθνικές και δη, των ΗΠΑ. Οι 500 μεγαλύτερες εταιρίες των ΗΠΑ, οι λεγόμενες Fortune 500, διοχέτευσαν 127 δισεκατομμύρια δολάρια (93 δισεκατομμύρια ευρώ) στην Ολλανδία το 2010, για φορολογικούς λόγους, τη χρονιά κατά την οποία “μπήκαν” στη χώρα τα περισσότερα χρήματα από τις Πολιτείες.
Το 2014, η ΜΚΟ Action Aid διεξήγαγε έρευνα ως προς τις φορολογικές δομές 100 βρετανικών εταιριών (τις λεγόμενες FTSE 100), από την οποία αποδείχθηκε ότι μόνο η μικρή αμερικανική πολιτεία Delaware είναι δημοφιλέστερη από την Ολλανδία. Η Ολλανδία φιλοξενεί περίπου 1.200 θυγατρικές αυτών των 100 εταιρειών.
Η Ολλανδία είναι δημοφιλής επειδή έχει συνάψει συμφωνίες αποφυγής της διπλής φορολόγησης με πάρα πολλές χώρες. Ως εκ τούτου, η Ολλανδία έχει γίνει ένα κομβικό σημείο μεταξύ των φορολογικών παραδείσων και των πολυεθνικών εταιριών. Επιπλέον, η Ολλανδία δεν επιβάλλει φόρο επί των δικαιωμάτων, όπως τα έσοδα από την εκμετάλλευση των εμπορικών σημάτων.

 

 
http://news247.gr/

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ