Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑΑρχίζει το Σάββατο το Πατρινό Καρναβάλι

Αρχίζει το Σάββατο το Πατρινό Καρναβάλι

Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει η Πάτρα από το ερχόμενο Σάββατο, αφού στις 9 το βράδυ θα γίνει στη πλατεία Γεωργίου, η τελετή έναρξης της μεγάλης γιορτής της πόλης.
Η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Πατρέων “Καρναβάλι Πάτρας”, έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα δράσεων, που θα αρχίσει από το πρωί, θα ολοκληρωθεί αργά τη νύχτα και θα βασίζεται αποκλειστικά στην παρουσία του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού.

Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέροντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης στο κέντρο της πόλης. Στις 11:30 το πρωί με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο θα ξεκινήσει πομπή καρναβαλιστών, και μελών του Δ.Σ. της κοινωφελούς επιχείρησης και της γνωμοδοτικής επιτροπής, με κατεύθυνση το δημαρχείο της Πάτρας, που θα αναστατώσει ευχάριστα τους δρόμους της πόλης.

Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει στο δημαρχείο η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ενώ η μπάντα του δήμου θα παιανίζει σε αποκριάτικους ρυθμούς. Ταυτόχρονα θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το αναλλοίωτο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: “Σοκολατορίχτες”, “Σοκολατομαχίες”, “Σοκολατοδρομίες’, “Σοκολατομανίες” και “Σοκολατοπαίχτες”. Το λάβαρο του πατρινού καρναβαλιού 2017 θα παραμείνει στο δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 26 Φεβρουαρίου.

Η φετινή τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού, που θα αρχίσει στις 9 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου, είναι μια πρόταση του πατρινού Γιώργου Πετρίτση και θα επιχειρηθεί μια αναβίωση του καρναβαλιού από το 1900 έως σήμερα, τονίζοντας όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής της Πάτρας, στο πέρασμα του χρόνου. Δυο ηθοποιοί πάνω στην κεντρική σκηνή θα αναφέρουν με τον τρόπο τους τι σημαντικό έγινε κάθε δεκαετία και αυτό θα αναπαριστάνεται μετά με δράση, με χορό και τραγούδι στη δεύτερη σκηνή μπροστά από το δημοτικό θέατρο Απόλλων.

Μόλις τελειώσει το δρώμενο αυτό, που θα έχει την μορφή μιούζικαλ, η παρουσιάστρια της τελετής έναρξης, η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή, θα καλωσορίσει τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων “Καρναβάλι Πάτρας” Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, ο οποίος με την καρναβαλική επισημότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή θα κηρύξει την έναρξη του πατρινού Καρναβαλιού 2017. Μάλιστα στο πλαίσιο του τελετουργικού θα γίνει και μια έκπληξη. Την έκπληξη αυτή θα πλαισιώσει και η ομάδα της Λευκής Χριστοδούλου (ζούμπα), χορεύοντας τα ρεφρέν από τα καλύτερα πατρινά καρναβαλικά τραγούδια, ενώ τα πυροτεχνήματα θα κάνουν τη νύχτα μέρα.

Θα ακολουθήσει συναυλία με την ορχήστρα “The Band” για περίπου μιάμιση ώρα με ρυθμούς λάτιν ντίσκο, ροκ εν ρολ, και πατρινά καρναβαλικά τραγούδια της δεκαετίας του ΄60. Η ορχήστρα αποτελείται από καταξιωμένους πατρινούς μουσικούς και τραγουδιστές. Το υπαίθριο πάρτι και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τρεις ντι-τζέι, που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ