Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΛαμπρός ο εορτασμός των φετινών ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ στο Δήμο ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Λαμπρός ο εορτασμός των φετινών ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ στο Δήμο ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Παρά το κρύο και τη βροχή, οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος τήρησαν το έθιμο και συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί, στα γραφικά λιμάνια της Πύλου, της Μεθώνης, της Φοινικούντας και της Κορώνης, όπως επίσης και σε άλλα μέρη του Δήμου Πύλου-Νέστορος για να παρακολουθήσουν την τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, και να εορτάσουν τα Θεοφάνια.
Νωρίτερα το πρωί, στην έδρα του Δήμου, την Πύλο, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, ενώ μετά το πέρας της λειτουργίας σχηματίστηκε πομπή και το ποίμνιο μετέβη στην πλατεία Νέστορος, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, υπό τις εορταστικές μελωδίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος. Στη μεγάλη πλωτή εξέδρα της πλατείας, ο Ιερέας, με τη συνοδεία του Δημάρχου και των εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών πραγματοποίησαν τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

Τρεις γενναίοι νεαροί δημότες, βούτηξαν στο νερό, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να πάρουν την ευλογία του.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης, συγχαίροντας τους νεαρούς για το θάρρος τους, τους έδωσε αναμνηστικά δώρα και ευχήθηκε σε αυτούς και όλο τον κόσμο πνευματική φώτιση, δηλώνοντας: «Ας υποσχεθούμε όλοι ότι θα διαφυλάξουμε τις παραδόσεις μας, την πίστη μας στην Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη. Ο εορτασμός των Θεοφανείων, μας θυμίζει κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ότι πάντα με την ευλογία του Θεού, θα προοδεύσουμε σε όλους του τομείς της ζωής μας.»

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ