Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΑνδριανός στο Επιμελητήριο Αργολίδας: "Να δώσουμε νέα προοπτική στους νέους που διψούν...

Ανδριανός στο Επιμελητήριο Αργολίδας: “Να δώσουμε νέα προοπτική στους νέους που διψούν για ευκαιρίες δημιουργίας”

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αργολίδας για την βράβευση των αποφοίτων Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών που αρίστευσαν, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Χρόνια πολλά με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας. Συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο που για μια ακόμη φορά φέτος διοργανώνει αυτή την γεμάτη νόημα εκδήλωση και βεβαίως συγχαρητήρια στους βραβευόμενους σήμερα αριστεύσαντες αποφοίτους των Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών και καλή σταδιοδρομία.

Η σημερινή εκδήλωση υπογραμμίζει μια μεγάλη αλήθεια: ότι η ατομική και η συλλογική προκοπή συνδέονται άρρηκτα – ότι η επιδίωξη και η επίτευξη της αριστείας, και η έμπρακτη αναγνώριση της από ολόκληρη την κοινωνία, είναι προϋπόθεση για κάθε αισιόδοξη σκέψη για το μέλλον ενός τόπου.

Γνωρίζω καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε στις σπουδές σας, όπως και τις ανησυχίες σας για το επαγγελματικό σας μέλλον σ’ αυτό το δύσκολο περιβάλλον της κρίσης, με την ανεργία των νέων να φτάνει το 60%, τη μαύρη εργασία, αλλά και τις λεγόμενες ευέλικτες μορφές να βρίσκονται στα ύψη.

Ιδιαίτερα σήμερα, το να ενισχύσουμε ουσιαστικά την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, το να την συνδέσουμε αποτελεσματικότερα με την αγορά εργασίας και τις κοινωνικές ανάγκες, το να δώσουμε στην οικονομία την ώθηση που χρειάζεται για να δημιουργηθούν πραγματικές θέσεις εργασίας και ευκαιρίες ώστε οι νέοι άνθρωποι που θέλουν, να μπορούν να μείνουν στον τόπο μας και να προκόψουν, πρέπει να είναι για ολόκληρη την κοινωνία μας ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

Σε ό,τι με αφορά, στο πλαίσιο των καθηκόντων μου στον Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, αυτός είναι ο στόχος: να απαντήσουμε με τρόπο πειστικό και αποτελεσματικό στα πολλά και βαθιά προβλήματα που όλοι αναγνωρίζουμε, και να δώσουμε μια νέα προοπτική στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους που διψούν για ευκαιρίες δημιουργίας και αντιμετωπίζουν σήμερα άδικες δυσκολίες και εμπόδια.

Άκουσα τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, να μιλά για το νέο μεταπτυχιακό που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με Κυπριακό και Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως βεβαίως και είναι χρήσιμα τα μεταπτυχιακά προγράμματα, αλλά το ζήτημα είναι να έχουν άμεση χρησιμότητα και αντίκρισμα στην αγορά εργασίας και στην εύρεση δουλειάς.

Και πρέπει να προγραμματίσουμε και να εφαρμόσουμε το θεσμό της Μαθητείας, με συγκεκριμένη στόχευση για την επαγγελματική αποκατάσταση.

Μ’ αυτές λοιπόν τις σκέψεις, για μια ακόμη φορά εύχομαι σε όλες και όλους καλά Χριστούγεννα και ένα νέο έτος καλύτερο από αυτό που αφήνουμε τόσο σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα, όσο και συλλογικά για την πατρίδα, την κοινωνία και την οικονομία μας”.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ