Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ💻 Με το Taxis θα συνδεθούν από το νέο έτος οι...

💻 Με το Taxis θα συνδεθούν από το νέο έτος οι ταμειακές μηχανές

Τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των φορολογικών μηχανισμών με το ηλεκτρονικό σύστημα

Τaxis προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα.
Στόχος της κίνησης αυτής εκτός από το να μειωθεί η γραφειοκρατία είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής.

Όπως εξηγεί η Καθημερινή, το άρθρο 69 του νομοσχεδίου προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά σε βάση δεδομένων της Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), τα στοιχεία των εκδιδόμενων λογιστικών αρχείων συμπεριλαμβανομένων των χειρόγραφων αποδείξεων.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στην Καθημερινή τονίζουν ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη ανοίγει ο δρόμος για την οnline διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα συστήματα της ΓΓΔΕ. Όπως σημειώνεται, η καταγραφή της συναλλαγής θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο και η φορολογική διοίκηση θα μπορεί να ελέγχει τον τζίρο των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι στο σχέδιο νόμου δεν δίνει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου όπως επίσης και για την ημερομηνία έναρξης της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το Taxis. Όλες οι λεπτομέρειες πάντως αναμένεται να καθοριστούν από το υπουργείο Οικονομικών, η απόφασή του όμως είναι άγνωστο πότε θα εκδοθεί.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ