Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΒόμβα στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας

Βόμβα στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας

Συναγερμός μετά την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας.Κλειστή επί ώρες η Σταδίου, άνοιξε στις 9 το πρωί.

Αλλη μια προσπάθεια τρομοκρατικής ενέργειας στο κέντρο της πόλης, ευτυχώς αποτυχημένη. Συναγερμός σήμανε στη 1:20 τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο κτήριο του υπ. Εργασίας στην οδό Σταδίου. Ο άγνωστος άνδρας υποστήριξε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός θα ενεργοποιούταν σε 40 λεπτά από τη στιγμή του τηλεφωνήματος. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο σημείο.

Ο εκρηκτικός ωρολογιακός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε πλαστικό δοχείο 5 λίτρων και μέσα σε σακίδιο μπροστά από την είσοδο του υπουργείου. Μετά τον συναγερμό, ο σκοπός στο υπουργείο επιβεβαίωσε την ύπαρξη του σακιδίου. Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, αφού πέρασε το διάστημα των 40΄που είχε δώσει ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, προχώρησαν διαδοχικά από τις 4.30 περίπου τη νύχτα, σε τρεις προσπάθειες διάσπασης του αντικειμένου με τους πυροτεχνουργούς να επιχειρούν στο σημείο επί 2,5 ώρες χρησιμοποιώντας και ρομπότ.

Η εξερεύνηση του χώρου είναι πρωτόγνωρη σε χρονκή διάρκεια καθώς οι πυροτεχνουργοί έκαναν κομμάτια τον εκρηκτικό μηχανισμό. Εξετάζεται μάλιστα και το είδος της εκρηκτκής ύλης ΑNFO κάτι που συνήθιζε να χρησιμοποιεί ο Επαναστατικός Αγώνας σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για ένα μαύρο αυτοκίνητο όμως ελέγχονται για την αξιοπιστία τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις διέκοψαν από τη 1.30 τα ξημερώματα την κυκλοφορία στην Σταδίου η οποία άνοιξε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί. Η Σταδίου ήταν κλειστή για να ολοκληρωθεί η έρευνα από το ΤΕΕΜ και την Εγκληματολογική Υπηρεσία, για την συλλογή των υπολοιμάτων που θα δείξουν το είδος και τη συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού.

Επί ώρες δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ οι πιθανές τρομοκρατικές οργανώσεις που θα μπορούσαν να είχαν προβεί σε μια τέτοια ενέργεια είναι η Ομάδα Λαικών Αγωνιστών, ο Επαναστατικός Αγώνας και η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας που είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στην Γαλλική πρεσβεία. Μετά την αποτυχημένη ενέργεια, εκτιμάται ότι μπορεί να μην υπάρξει ανάληψη ευθύνης αλλά να γίνει μετά από επόμενο χτύπημα.

 

 

http://www.thetoc.gr/

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ