Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΆργος: Μυστήριο με την εξαφάνιση του Χρήστου Καριοφύλλα που αγνοείται από το...

Άργος: Μυστήριο με την εξαφάνιση του Χρήστου Καριοφύλλα που αγνοείται από το 2015 – «Ζω μόνο για να βρω την αλήθεια» λέει ο 24χρονος γιος του

Ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης του 43χρονου Χρήστου Καριοφύλλα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τα μεσάνυχτα της 30ης Απριλίου προς την 1η Μαΐου του 2015 στο Άργος.

Από τότε, έχουν περάσει 9 χρόνια, χωρίς να δώσει κανένα σημάδι ζωής, ενώ καμία μαρτυρία έως σήμερα, δεν έχει βοηθήσει στον εντοπισμό του. «Έχω χάσει τους πάντες. Ζω μόνο για να βρω την αλήθεια» τονίζει στο enikos.gr, ο γιος του Φώτης, ο οποίος δίνει τον δικό του αγώνα και απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι, να μιλήσει.

Ο 24χρονος Φώτης Καριοφύλλας όλα αυτά τα χρόνια, που δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στην υπόθεση, ψάχνει καθημερινά να μάθει τι πραγματικά συνέβη το 2015 στον πατέρα του, και εμφανίζεται πεπεισμένος πως κάποιος του έχει κάνει κάτι κακό, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Θα συνεχίσω τον αγώνα μου μέχρι να διαλύσω τα κυκλώματα ναρκωτικών στην περιοχή μας, όπως διέλυσαν την δική μου ζωή. Μέχρι να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Καλύτερα να ξέρω ότι είναι νεκρός, παρά να ζω με αυτή την αγωνία και τα σενάρια».

Το μόνο στήριγμα του Φώτη τόσα χρόνια, είναι η γιαγιά του – μητέρα του αγνοούμενου πατέρα του, η οποία έχει σταθεί «βράχος» στο εγγόνι της, αναμένοντας παράλληλα και την δικαίωση για το παιδί της. «Μιλήστε παιδιά. Μιλήστε. Όποιοι ξέρετε μιλήστε», επαναλάμβανε η ίδια μέσω της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» που έχει επανειλημμένως ερευνήσει την υπόθεση, ενώ δεν απέκλειε το ενδεχόμενο ο γιος της να βρέθηκε τη λάθος στιγμή, τη λάθος ώρα, σε έναν χώρο και να τον «εξαφάνισαν».

«Ο πατέρας μου ήταν χρήστης ναρκωτικών, και για αυτό συνεχίζω τον αγώνα μου για να διαλύσω και να ξεσκεπάσω όλα τα κυκλώματα της περιοχής. Τα σενάρια είναι πολλά, αλλά δεν υπάρχει κάτι σίγουρο μέχρι και σήμερα. Εγώ θα κάνω τα πάντα» λέει ο Φώτης, ενώ μιλώντας για το αγαπημένο του πρόσωπο, κάνει λόγο για έναν πολύ καλό άνθρωπο που αγαπούσε πολύ την οικογένειά του και επιτυχημένο στην δουλειά του ως χειριστής εκσκαφικών μηχανημάτων.

Έπειτα από 9 χρόνια, η απουσία του πατέρα του από την ζωή του, του έχει δημιουργήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ο Φώτης δεν μπορεί να κρύψει πως έχει κυριευθεί από απόγνωση και μοναξιά, συναισθήματα τα οποία, ωστόσο, δεν αποτελούν αφορμή για να σταματήσει να ψάχνει τον πατέρα του και να μάθει επιτέλους την αλήθεια. «Είμαι πολύ στεναχωρημένος, πολύ “κλειδωμένος”. Ήταν το στήριγμά μου. Κάποιοι μου λένε πως η εξαφάνισή του, μου έχει γίνει εμμονή, αλλά εάν δεν ψάξω εγώ, ως γιος του, ποιος θα το κάνει; Για αυτό στις 8 Ιουλίου του 2024, υπέβαλα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία και περιμένω τις εξελίξεις».

«Δεν μπορούμε να βρούμε το τελευταίο του στίγμα»
Μέχρι και σήμερα, υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες και μαρτυρίες, σχετικά με το πού βρισκόταν ο 43χρονος Χρήστος Καριοφύλλας τις τελευταίες ώρες προτού εξαφανιστεί. Την υπόθεση εξαφάνισής του, την ερευνά ο έμπειρος ιδιωτικός ερευνητής, Χάρης Βεραμόν, ο οποίος μιλώντας στο enikos.gr επισημαίνει πως «αυτός ο άνθρωπος φαίνεται ότι δεν είναι στην ζωή, και φαίνεται να υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση».

Όπως λέει ο κ. Βεραμόν, την τελευταία περίοδο ο 43χρονος είχε προβλήματα με τρίτους, όλη η παρέα του ήταν χρήστες ναρκωτικών, και είχε ένα μεγάλο παραβατικό παρελθόν. «Όλο αυτό δεν θεωρώ πως είναι τυχαίο σε σχέση με την εξαφάνισή του».

Υπήρχαν πληροφορίες πως προτού εξαφανιστεί ο 43χρονος, ήταν σε μία ταβέρνα με έναν φίλο του, την σύντροφό του, και ακόμη μία γυναίκα, ωστόσο από την έρευνα του κ. Βεραμόν, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει μέχρι στιγμής. «Υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες. Δεν νομίζω πως πήγε στην ταβέρνα, δεν είχε και μεταφορικό μέσο, υπάρχουν πολλά ερωτήματα και κενά. Δεν μπορούμε να βρούμε το τελευταίο του στίγμα, και δεν βοηθάει ότι δεν είχε και δικό του τηλέφωνο, γιατί χρησιμοποιούσε της συντρόφου του. Η ίδια, θα μπορούσε να κάνει κάποιες υποθέσεις, είναι πολύ περίεργο να έχει εξαφανιστεί, χωρίς να γνωρίζει εκείνη τι συνέβη, γιατί ήταν το στήριγμά του και τον ξέρει καλύτερα από όλους».

Σχετικά με τα κυκλώματα ναρκωτικών στην περιοχή του Άργους, τα οποία αναφέρει πολύ συχνά ο γιος του αγνοούμενου, ακόμη και σε αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν αναφέρει πως «το πιο εύκολο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι σε σχέση με τις συναλλαγές που είχε με τους εμπόρους ναρκωτικών, κάποιος ενδεχομένως ευθύνεται για την εξαφάνισή του. Αυτή είναι η θεωρία που κυριαρχεί στην περιοχή, ωστόσο, αυτή τη στιγμή, τείνω να την αμφισβητώ. Δεν θεωρώ ότι η εξαφάνισή του σχετίζεται με τα ναρκωτικά».

Σύμφωνα με τον κ. Βεραμόν, η έρευνα πρέπει να στραφεί προς το περιβάλλον του αγνοούμενου, καθώς «δεν γίνεται να μην γνωρίζει κανείς που ήταν τις τελευταίες ώρες. Όλοι, ισχυρίζονται ότι δεν είχαν επαφές μαζί του τελευταία και είχαν απομακρυνθεί λόγω κάποιων συμπεριφορών του, γεγονός που μου κάνει εντύπωση. Δεν υπήρχε ανησυχία για την εξαφάνισή του. Οπότε όλο αυτό είναι μία πραγματικότητα; Είναι κάτι που τους βολεύει για να μην θεωρηθούν ύποπτοι; Θα φανεί. Η υπόθεση θεωρείται δύσκολη γιατί δεν υπάρχει σορός, και αυτό δεν βοηθάει».

 

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά
Πηγή: msn.com

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ