Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣτα εγκαίνια της εκθεσιακής συλλογής του Ι. Μάζη ο Αντώνης Σαμαράς με...

Στα εγκαίνια της εκθεσιακής συλλογής του Ι. Μάζη ο Αντώνης Σαμαράς με Δημήτρη Σχοινοχωρίτη

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 το βράδυ παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια – vernissage της ατομικής έκθεσης « Ατραποί Έννοιας » του ζωγράφου, ποιητή και ομότιμου Καθηγητή Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρα Ιωάννη Θ. Μάζη, με επιμέλεια της Βασιλικής Ξυλινά, στην Vasiliki-galerie d’art, Σταϊκοπούλου 50 και Φαβιέρου 1, στο Ναύπλιο όπου και θα διαρκέσει από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Με την παρουσία του τίμησαν το καλλιτέχνη ο πρ. Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του «ΑΝΑΠΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α» Δημήτριο Σχοινοχωρίτη.

Το έργο «Ατραποί Έννοιας» του Ιωάννη Θ. Μάζη, γνωστού ζωγράφου, ποιητή και καθηγητή γεωπολιτικής, αποτελεί μια βαθιά διανοητική και αισθητική προσέγγιση στη σχέση τέχνης και επιστήμης. Ο Δρ. Ιωάννης Μάζης, μέσα από τη διπλή του ιδιότητα ως καλλιτέχνης και επιστήμονας, συνδυάζει ταυτόχρονα φιλοσοφικά, γεωπολιτικά και κοινωνικά θέματα με καλλιτεχνική δημιουργία.

Η φράση «Ατραποί Έννοιας» φαίνεται να παραπέμπει σε διαδρομές νοημάτων και σκέψεων που ο θεατής καλείται να ακολουθήσει, καθώς παρατηρεί τα έργα του. Αυτές οι «ατραποί» (διαδρομές) μπορεί να συμβολίζουν τις διάφορες θεωρίες, τις ιδέες και τα συναισθήματα που προκύπτουν από την καλλιτεχνική διαδικασία, και πως αυτές επηρεάζουν τις πολιτικές και κοινωνικές πραγματικότητες του κόσμου. Η σύνδεση των τεχνών με τη γεωπολιτική σκέψη ενισχύει την κατανόηση των πολυπλοκότερων διεργασιών της παγκόσμιας σκηνής.

Η προσέγγιση του Μάζη είναι πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη, φέρνοντας στο προσκήνιο τόσο τα προσωπικά του βιώματα όσο και τις βαθιές του αναλύσεις για τον κόσμο. Η ενσωμάτωση της ποίησης με τη ζωγραφική ενισχύει αυτή την πολυπλοκότητα, επιτρέποντας στον παρατηρητή να ανακαλύψει νέες πτυχές του έργου του μέσα από διαφορετικούς ατραπούς σκέψης και αντίληψης.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ