Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑνάκληση ελαστικών αυτοκινήτων: Ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος

Ανάκληση ελαστικών αυτοκινήτων: Ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος

Οι οδηγοί πρέπει επί του παρόντος να τηρούν μια ανάκληση ελαστικών. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα προϊόντα αυτά να προκαλέσουν ατυχήματα…

Η «Προειδοποίηση» ενημερώνει επί του παρόντος τους καταναλωτές για μια ανάκληση ελαστικών. Επηρεάζονται συνολικά 4.300 ελαστικά του κατασκευαστή ApolloTyres Ltd.

Το σφάλμα εμφανίστηκε στο εργοστάσιο στο Gyöngyöshalász (Ουγγαρία). Κατά τη διάρκεια μιας επιθεώρησης ποιοτικού ελέγχου εκεί, διαπιστώθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί μολυσμένο μείγμα ελαστικών για μια εβδομάδα.

Ωστόσο, τα 4.300 επηρεαζόμενα ελαστικά δεν παρέμειναν στην Ουγγαρία. Τα περισσότερα από αυτά, 3.540 μονάδες, χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή οχημάτων στην Ευρώπη.

266 μονάδες πήγαν στην Τουρκία. Λιγότερα από 200 στάλθηκαν στις ΗΠΑ και άλλα 26 χρησιμοποιήθηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τα ελαττωματικά ελαστικά είχαν τοποθετηθεί σε 28 σειρές προϊόντων επιβατικών αυτοκινήτων της ApolloTyres και της Vredestein.

Παράχθηκαν κατά την ένατη ημερολογιακή εβδομάδα του τρέχοντος έτους. Με άλλα λόγια, την εβδομάδα από την τρίτη έως την ένατη Μαρτίου.

Αν και μόνο 4.300 από τα παραγόμενα ελαστικά λέγεται ότι επηρεάζονται, η Apollo Tyres σχεδιάζει να ελέγξει όλα τα ελαστικά που παράγονται αυτή την εβδομάδα. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 55.000 ελαστικά.

Τα επηρεαζόμενα μολυσμένα ελαστικά ελέγχθηκαν. Διαπιστώθηκε ότι ο χαλύβδινος ιμάντας μπορεί να χαλαρώσει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν γνωστά περιστατικά που σχετίζονται με την ασφάλεια σε σχέση με τα ελαστικά.

Ο κατασκευαστής έχει ήδη ενημερώσει όλες τις ενδιαφερόμενες αρχές στις σχετικές χώρες. Τώρα καθορίζει τη διαδικασία επιθεώρησης και ανάκλησης και προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει την προσπάθεια για όλους τους εμπλεκόμενους.

Εάν τα ελαστικά του οχήματός σας επηρεάζονται από την ανάκληση, ο αντιπρόσωπός σας θα αντικαταστήσει τα ελαστικά δωρεάν. Θα πρέπει να υπολογίσετε περίπου μία ώρα για το σκοπό αυτό.

 

Πηγή: grland.info

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ