Υπάρχουν κάποιες τροφές που βοηθούν το σώμα στη διάρκεια του καύσωνα και δεν ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος.
Η προσθήκη για παράδειγμα ποικιλίας φρούτων και λαχανικών στο πρόγραμμα των γευμάτων μας μπορεί να μας βοηθήσει στο αντιμετωπίσουμε τον ισχυρό καύσωνα που είναι προ των πυλών. Αναλυτικότερα η κα. Γεωργία Μίκου διατροφολόγος στο Νοσοκομείο Ναυπλίου δίνει στο παρακάτω βίντεο του argonafplia.gr συμβουλές για το τι πρέπει να βάλουμε στη διατροφή μας αλλά και τι πρέπει να αποφύγουμε.
Επίσης η δερματολόγος και αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κα. Αγγελική Δαραβέλια δίνει συμβουλές γενικότερα για την έκθεση στον ήλιο αλλά και για τον καύσωνα.