Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕνημέρωση του κοινού στο Άργος για τις αναπτυξιακές διαταραχές και προβλήματα στην...

Ενημέρωση του κοινού στο Άργος για τις αναπτυξιακές διαταραχές και προβλήματα στην μάθηση

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: “Αναπτυξιακές διαταραχές και προβλήματα στη μάθηση – Διεπιστημονικές προσεγγίσεις” διοργάνωσε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας “Παλλάδιον”, σε συνεργασία με το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών ”Εξέλιξη” , στην αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος” στο Άργος.

 

Ομιλητές ήταν οι λογοθεραπεύτριες Πέννυ Καπετάνιου και Δήμητρα Ζέρβα, η εργοθεραπεύτρια Αγγελική Δρούγκα, η ψυχολόγος Ιωάννα Ξυδέα, ο οπτικομέτρης Ιωάννης Σουλτανίδης και ο νευροψυχολόγος Μάριος Σεβρισαριανός.

Επρόκειτο για μια ενημερωτική επαφή με το κοινό σε σχέση για το θέμα. Και όπως τονίσθηκε, μεταξύ άλλων, απο τους ομιλητές:”Δεν μπαίνουμε πολύ βαθιά, ούτε αναλύουμε πολύ, είναι ευκαιρία λόγω της μεγάλης αύξησης, ιδιαιτερα στις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού. Δίνεται η ευκαιρία ο κόσμος να γνωρίσει τις ειδικότητες, τι προσφέρει η κάθε μία. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε του κοινό ώστε να εντοπισθόυν έγκαιρα οι δυσκολίες, να αρθεί η προκατάληψη για τις δυσκολίες ατές, με σκοπό να έχουμε έγκαιρη παρέμβαση και καλύτερα αποτελέσματα.
Το μήνυμα που είναι ο κορμός αυτών που θέλουμε να δώσουμε, είναι οτι υπάρχει πολύ καλή πρόγνωση για τις δυσκολίες, αλλα΄πρέπει να ακολουθηθεί η πιο τεκμηριωμένη θεραπεία, υπάρχει πολύ καλή πρόβλεψη πλέον, αρκεί η έγκαιρη παρέμβαση.

 

Ο κ.Σεβρισαριανός, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: Πρέπει να κατανοήσουμε οτι η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί πάνω στις νευροεπιστήμες, που σημαίνει οτι μπορούμε να διαβάσουμε καλά τον εγκέφαλο. Ο εγκεφαλος εχει ενα μεγάλο δίκτυο και το πως έχει εξελιχθεί κατα τη διάρκεια της ζωής μας, καθορίζει τις αναπτυξιακές δυσκολίες, τις μαθησιακές, το άγχος και πολλά άλλα πράγματα. Η νευροανάδραση έρχεται μετά την εντόπιση του προβλήματος. Αναλαμβάνει με υψηλή τεχνολογία να αναγνωρίζει σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Οι γονείς πρέπει να μην διαβάζουν τόσο πολύ ό,τι γράφεται στο ιντερνετ και να ταυτοποιούται με συμπτώματα. Υπάρχει περισσότερη γνώση. Παλιότερα για παράδειγμα, πανω στον αυτισμό το βάρος είχε πέσει στις μητέρες, είναι όμως καθαρά μια νευρολογική διαταραχή των δικτύων που σιγά-σιγά αποκαθίσταται.”

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ