Συνταγή για σπιτική μουστάρδα…
Συνταγή αφιερωμένη σε όσους θέλουν να φτιάχνουν μόνοι τους το καθετί και δεν αρκούνται στα έτοιμα προϊόντα της αγοράς! Η σπιτική μουστάρδα έχει άλλη χάρη! Έχεις κοπιάσει για ένα βαζάκι και την απολαμβάνεις σαν το πολυτιμότερο αγαθό!
Υλικά
400 γρ. κόκκους μουστάρδας (κίτρινοι σιναπόσποροι)
5 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
350 ml λευκό ξύδι
850 ml νερό
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση – Directions
Σε γυάλινο δοχείο βάζουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε 2-3 ημέρες να φουσκώσουν, ώστε να πολτοποιούνται πιο εύκολα.
Στο μίξερ πολτοποιούμε το μίγμα, ώστε να πάρουμε ένα λείο αποτέλεσμα.
Κανονίζουμε την πυκνότητα προσθέτοντας νερό ή σκόνη μουστάρδας.
Αφήνουμε στο ψυγείο να ωριμάσει.
Συσκευάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.