Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΌταν το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων ξεχειλίζει από δημοκρατία.... 

Όταν το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων ξεχειλίζει από δημοκρατία…. 

Σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπλιέων, μας ενημέρωσαν ότι έχει φτάσει στο δήμο, για κατάθεση απόψεων, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ξενοδοχειακό συγκρότημα NAFPLIA PALACE.

Η θέση που διατυπώσαμε είναι ότι θα πρέπει να παρέμβουμε, γιατί υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα αναφορικά με το ξενοδοχειακό συγκρότημα και θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να καταθέσει τις απόψεις του. Μας δήλωσαν ότι υπάρχει καταληκτική ημερομηνία και επειδή δεν υπάρχει χρόνος για συζήτηση θα πρέπει να καταθέσω τις θέσεις μου.

Υπέβαλα τις απόψεις μου, προκειμένου να ενσωματωθούν μαζί με πιθανές απόψεις της τεχνικής υπηρεσίας στη δημόσια διαβούλευση για τη μελέτη.

Το θέμα «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Ξενοδοχειακό Συγκρότημα NAFPLIA PALACE πέντε αστέρων (5*) δυναμικότητας 192 κλινών, με συνεδριακό κέντρο δυναμικότητας 300 συνέδρων της εταιρείας ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε., που βρίσκεται στην Ακροναυπλία του Δ. Ναυπλιέων, ΠΕ Αργολίδας, Περιφέρειας Πελοποννήσου» είναι στην ημερησία διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου προς έγκριση, στη συνεδρίαση 29/10/2018.

Και σας ενημερώνω ότι ο δήμος Ναυπλιέων δεν έχει καταθέσει καμία παρέμβαση σε σχέση με τη μελέτη. Μας έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του…

Να σε τι θα μπορούσαμε να είχαμε παρέμβει, κατά την άποψή μας:

1. Ξέρετε ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι κλειστή η πύλη του Σαγγρέδου, η οποία από τη Β’ Βενετοκρατία ενώνει την κάτω πόλη με την Ακροναυπλία. Αυτή η πύλη έχει κλειστεί για να μην ενοχλούνται οι ένοικοι των δωματίων του NAFPLIA PALACE. Έτσι όμως αποκόβεται από την πόλη μια είσοδος στην Ακροναυπλία. Μια είσοδος που χρησιμοποιήθηκε και κατά το διάστημα λειτουργίας των φυλακών. Η μη λειτουργία της εισόδου έχει υποβαθμίσει τελείως αυτή την περιοχή. Θα μπορούσαμε να προτείνουμε να υπάρχει ωράριο λειτουργίας της πύλης ώστε και να είναι ελεύθερη η πρόσβαση και να μην ενοχλούνται οι ένοικοι του ξενοδοχείου.

2. Είναι αναγκαίο να οριστεί με ακρίβεια ο χώρος της ευθύνης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε σχέση με την καθαριότητα. Να υπάρχει δηλαδή ένας κανονισμός λειτουργίας για την καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου που έχει στην δικαιοδοσία του το συγκρότημα ώστε να μην παρουσιάζει η περιοχή άθλια εικόνα. Να ξέρουμε ποιες είναι οι ευθύνες του δήμου και μέχρι που και ποιες οι ευθύνες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Αυτές είναι οι δύο παρεμβάσεις που κάναμε. Θα μπορούσαν να κατατεθούν και άλλοι προβληματισμοί, σε σχέση για παράδειγμα με τη χρήση και την ανακύκλωση του νερού της πισίνας κλπ. Αλλά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Χαράλαμπος Αντωνιάδης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ