Ένα γρήγορο και πεντανόστιμο γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους
Υλικά
ζύμη για τάρτες (460γρ.)
300ml κρέμα γάλακτος
1½ κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ (300γρ.)
60γρ. φιστίκια Αιγίνης χωρίς αλάτι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C.
2. Κόψτε τη ζύμη σε 10 μερίδες. Τοποθετήστε τις σε ειδικές φόρμες για τάρτες, κόβοντας τη ζύμη που περισσεύει και τσιμπήστε με ένα πιρούνι. Καλύψτε με λαδόκολλα, ρίξτε φασόλια ξερά (ή αρακά) πάνω στη λαδόκολλα για να μην φουσκώσουν και ψήστε για 12 λεπτά. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα και ψήστε για ακόμα 8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
3. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και μόλις βράσει, αδειάστε τη στα κομμένα κομματάκια κουβερτούρας που έχετε τοποθετήσει σε γυάλινο μπολ. Αφήστε για 3 λεπτά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
4. Βάλτε τα φιστίκια στο multi, γεμίστε τις τάρτες με σοκολάτα και διακοσμήστε τις τάρτες με τα φιστίκια.
5. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρετε τις παγωμένες.